Χαράλαμπος ΔαμιανίδηςΧαράλαμπος Δαμιανίδης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Χαράλαμπος Δαμιανίδης (Ελληνικά)
Γέννηση10  Ιουνίου 1938
Θάνατος29  Ιουνίου 2014
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταδικηγόρος
πολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΠανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (εκλογική περιφέρεια Ροδόπης)

Ο Χαράλαμπος «Μπάμπης» Δαμιανίδης του Παύλου (10 Ιουνίου 193829 Ιουνίου 2014) ήταν Έλληνας δικηγόρος, δάσκαλος και πολιτικός, ποντιακής καταγωγής.

Σταδιοδρομία


Καταγόταν από τον Αετόλοφο Σαπών. Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Σ. Ροδόπης.[1] Εκλέχθηκε βουλευτής Ροδόπης με το ΠΑΣΟΚ το 1993 και ήταν επιλαχών στις εκλογές του 1996.[2] Στις 20 Δεκεμβρίου 1999 απεβίωσε ο Δημήτρης Τσετινές και την έδρα του κατέλαβε ο Δαμιανίδης.[2] Στις εκλογές του 2000 απέτυχε να εκλεγεί. Πέθανε το 2014 και η κηδεία του έγινε στον Αετόλοφο. Ο γιος του, Παύλος. εξελέγη Αντιπεριφερειάρχης.[1]

Παραπομπές


  1. 1,0 1,1 «Έφυγε» ο Μπάμπης Δαμιανίδης , inkomotini.gr, 1-7-2014.
  2. 2,0 2,1 Κοινοβουλευτική θητεία του Χαράλαμπου Δαμιανίδη , ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνων, ανάκτηση 23-6-2015.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Κατηγορίες: Βουλευτές Ροδόπης | Βουλευτές εκλεγμένοι με το ΠΑΣΟΚ


Ημερομηνια: 28.03.2021 08:35:47 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.