ΦύλακοςΣτην ελληνική μυθολογία με το όνομα Φύλακος είναι γνωστά τα παρακάτω τρία διαφορετικά πρόσωπα:


  1. Ο ιδρυτής και επώνυμος ήρωας της πόλεως Φυλάκη στη Φθιώτιδα. Ο Φύλακος ήταν γιος του βασιλιά της Φωκίδας Δηίονα και της Διομήδης. Πήρε ως σύζυγό του την Κλυμένη, τη μία από τις τρεις Μινυάδες. Γιος τους ήταν ο `Ιφικλος και κόρη τους η Αλκιμάχη. Ο Φύλακος αυτός αναφέρεται τόσο στην Ιλιάδα (Β 705), όσο και στην Οδύσσεια (ο 231) του Ομήρου.
  2. Τοπικός ήρωας των Δελφών που ως πνεύμα προστάτευσε το μαντείο από τους Πέρσες το 480 π.Χ. μαζί με τον Αυτόνοο και πάλι το 279 π.Χ. κατά την εισβολή των Γαλατών.
  3. Τρώας ευγενής που αναφέρεται στην Ιλιάδα (Ζ 35).


Πηγές

Κατηγορίες: Επώνυμοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας | Τρώες | Μυθολογία της αρχαίας Φωκίδας


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:51:41 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.