Φλογοφόρος ροιάΗ φλογοφόρος ροιά είναι ένα διακοσμητικό έμβλημα που εμφανίζεται στις στολές διάφορων στρατών ανά τον κόσμο. Αρχικά αποτελούσε διακριτικό επίλεκτων μονάδων των γρεναδιέρων (ή χειροβομβιστών) και αναπαριστούσε αυτό ακριβώς το όπλο, δηλαδή την γρανάτα με το φιτίλι αναμμένο. Όταν πλέον οι γρανάτες έπαψαν να χρησιμοποιούνται και χάθηκε ο συμβολικός συσχετισμός με αυτές, οι Έλληνες στρατιωτικοί χαρακτήρισαν το σχήμα του εμβλήματος ως «ρόδι», εξ ου και η ονομασία «ροιά». Το έμβλημα αυτό τοποθετείται στα επιλαίμια των χιτωνίων της στολής εξόδου ή παραλλαγής των αξιωματικών του Στρατού Ξηράς. Εκτός από τους στρατιωτικούς, το διακριτικό αυτό φέρουν επίσης και οι Ιταλοί αστυνομικοί (καραμπινιέροι), ενώ ήταν και έμβλημα της Ελληνικής Χωροφυλακής.
Κατηγορίες: Στρατιωτικά διακριτικά


Ημερομηνια: 16.03.2021 12:14:59 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.