Φλαμανδική Περιοχή


(Ανακατεύθυνση από Φλαμανδία)Περιφέρεια Φλάνδρας
Σημαία
Χώρα Βέλγιο
Διοίκηση
 • Υπουργός-πρόεδροςΚρις Πίτερς
Επίσημες γλώσσεςΟλλανδικά
Έκταση13.522 χλμ²
Πληθυσμός6.546.785 (2018)
Πυκνότητα484,2 κατ./χλμ²
Κωδικός ISO 3166BE-VLG
Ιστοσελίδαvlaanderen.be

Η Φλαμανδική περιοχή (ολλανδικά: Vlaams Gewest) ή Περιφέρεια Φλάνδρας είναι μία από τις τρεις επίσημες περιοχές του Βασιλείου του Βελγίου (μαζί με τη Βαλλωνική Περιοχή και την Περιοχή των Βρυξελλών). Έχει έκταση 13.522 τ.χλμ. και πληθυσμό 6.546.785 κατοίκους (εκτίμηση 2018)[1].

Αμέσως μετά την εγκαθίδρυσή της, οι Φλαμανδοί μετέφεραν όλες τις συνταγματικές της αρμοδιότητες στην Φλαμανδική Κοινότητα. Οι σημερινές Φλαμανδικές αρχές (Φλαμανδικό Κοινοβούλιο, Φλαμανδική κυβέρνηση, κ.α.) επομένως εκπροσωπούν όλους τους Φλαμανδούς, συμπεριλαμβανομένων και όσων ζουν στην Περιοχή της Πρωτεύουσας Βρυξελλών. Έτσι, η Φλαμανδική περιοχή δεν διαθέτει κυβέρνηση από μόνη της, ούτε κοινοβούλιο, ούτε κανέναν άλλο θεσμό.

Η Φλαμανδική περιοχή χωρίζεται σε 5 επαρχίες που σχηματίζουν τη Φλαμανδική περιοχή:

  1. Αμβέρσα (Ολλανδικά: Antwerpen)
  2. Λιμβουργία (Limburg)
  3. Ανατολική Φλάνδρα (Oost-Vlaanderen)
  4. Φλαμανδική Μπραμπάντ (Vlaams-Brabant)
  5. Δυτική Φλάνδρα (West-Vlaanderen)

Δείτε επίσης


Παραπομπές


  1. «Στατιστική Υπηρεσία Βελγίου» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 2 Οκτωβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2019. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΚατηγορίες: Φλάνδρα


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:58:20 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.