Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑΥπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών
U.S. Department of Defense
Έμβλημα
Γενικές πληροφορίες
Σύσταση10 Αυγούστου 1949
Πρώην φορέαςΥπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ και Υπουργείο Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
ΤύποςΕκτελεστικό Τμήμα
ΈδραΠεντάγωνο, Κομητεία Άρλινγκτον, Βιρτζίνια, Ηνωμένες Πολιτείες
Υπάλληλοι718.000 (πολίτες)

1.418.542 (στρατιωτικοί)
1.100.000 + (έφεδροι):

3.230.000 συνολο (2009) [1]
Ετήσιος προϋπολογισμός530,1 δισ δολάρια (2010)
549,1 δισ δολάρια (2011)
553.0 δισ δολάρια (2012)
ΥπουργόςΛόιντ Όστιν
ΥφυπουργόςΝτέιβιντ Νόρκιστ
ΥφυπουργόςΚάθλιν Χικς
ΤμήματαΥπουργείο Στρατού των ΗΠΑ
Υπουργείο Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ
Υπουργείο Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ
Ιστότοποςdefense.gov


Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (αγγλικά: Defense Department, USDoD, DoD, γνωστό ως Πεντάγωνο), είναι η εκτελεστική υπηρεσία της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών επιφορτισμένη με τον συντονισμό και την επίβλεψη όλων των υπηρεσιών και των λειτουργιών της κυβέρνησης που σχετίζονται άμεσα με την εθνική ασφάλεια και τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Υπουργείο, είναι επίσης ο μεγαλύτερος εργοδότης στον κόσμο,[2] με περισσότερους από 2.13 εκατομμύρια σε υπηρεσία στρατιώτες, ναύτες, πεζοναύτες, αεροπόρους, και εργαζομένους, και πάνω από 1,1 εκατομμύρια εθνοφρουρών και μέλη του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, και Πεζοναυτών. Το γενικό σύνολο είναι πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι.

Το Υπουργείο με επικεφαλής τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ - έχει τρία δευτερεύοντα στρατιωτικά τμήματα: το Αμερικανικό υπουργείο του Στρατού, το Αμερικανικό υπουργείο του Πολεμικού Ναυτικού, και το Αμερικανικό υπουργείο της Πολεμικής Αεροπορίας που επιβλέπει τον Αμερικανικό Στρατό, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, και την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Επιπλέον, τέσσερις εθνικές υπηρεσίες πληροφοριών υπάγονται στο DOD - η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών (DIA), η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), η National Geospatial-Intelligence Agency (NGA), και το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης (NRO).

Άλλες Υπηρεσίες άμυνας περιλαμβάνουν τις Defense Agency Advanced Research Projects (DARPA), Defense Logistics Agency (DLA), Missile Defense Agency (MDA), Defense Threat Reduction Agency (DTRA), και την Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου (PFPA), τα οποία είναι όλα υπό την εντολή του Υπουργού της Άμυνας. Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Υπουργείου διαχειρίζονται από εννέα περιφερειακές ή λειτουργικές Συγκροτημένες Διοικήσεις Μάχης. Το Υπουργείο λειτουργεί επίσης διάφορα σχολεία κοινών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας (NDU) και το Εθνικό Κολλέγιο Πολέμου (NWC).

Το Υπουργείο λαμβάνει το υψηλότερο ποσό των δημοσιονομικών πόρων από όλες τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, που ισοδυναμεί με περισσότερο από το ήμισυ του ετήσιου διακριτικού ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Δείτε επίσης


Παραπομπές


  1. «Department of Defense» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 6 Ιανουαρίου 2011. Ανακτήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2010. 
  2. «Which is the world's biggest employer?» . BBC News. March 20, 2012. http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17429786. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών | Κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες


Ημερομηνια: 28.03.2021 06:23:41 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.