Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων


(Ανακατεύθυνση από ΥΕΝΕΔ)


Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων
Εμπορική επ.Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων
Νομική μορφήΑνώνυμη εταιρεία
ΚλάδοςΜέσα ενημέρωσης
ΠροκάτοχοςΤηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων (1966-1970)
ΔιάδοχοςΕΡΤ2
Ίδρυση14 Νοεμβρίου 1970
Διάλυση1 Οκτωβρίου 1982
Αιτία διάλυσηςΑποστρατικοποίηση
ΈδραΛεωφόρος Μεσογείων 136 και Κατεχάκη, Αθήνα, Ελλάδα
ΥπηρεσίεςΤηλεόραση, Ραδιόφωνο
ΙδιοκτήτηςΓεωγραφική Υπηρεσία Στρατού
ΣλόγκανΔίαυλος 10 (1966-1970)
Δίκτυον Τηλεοράσεως (1970-1982)

Η Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων (Υ.ΕΝ.Ε.Δ.) ήταν ο τηλεοπτικός και ραδιοφωνικός σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων που υπαγόταν στην ευθύνη της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού, και το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι που ξεκίνησε στην Ελλάδα. Η πρώτη του εκπομπή έγινε στις 27 Φεβρουαρίου του 1966, τέσσερις μέρες μετά την έναρξη των τηλεοπτικών εκπομπών του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (ΕΙΡ) και αρχικά ως Τηλεόρασις Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. ήταν το τρίτο τηλεοπτικό κανάλι που εξέπεμψε τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα (το πρώτο ήταν ο Σταθμός Τηλεοράσεως της ΔΕΗ και το δεύτερο ήταν το κανάλι του ΕΙΡ). Η πρώτη εκπομπή που μεταδόθηκε εκείνη την ημέρα από την Υ.ΕΝ.Ε.Δ. ήταν το ντοκιμαντέρ "Κέρκυρα". Η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. το πρώτο διάστημα της λειτουργίας ήταν γνωστή και ως "Κανάλι 10 (ή Δίαυλος 10)", λόγω της συχνότητας από την οποία εξέπεμπε. Λίγα χρόνια αργότερα, μεταφέρθηκε στην συχνότητα 5 VHF (εκπομπή από Πάρνηθα).

Στις 14 Νοεμβρίου 1970 με το υπ' αριθμόν 722/70[1] νομοθετικό διάταγμα της χούντας, συστάθηκε η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. η οποία ανέλαβε τον τηλεοπτικό σταθμό με το νέο όνομα ενώ παράλληλα κατείχε και ραδιοφωνικούς σταθμούς.[2] Την 1η Οκτωβρίου 1982, με το νόμο 1288[3] η Υ.ΕΝ.Ε.Δ. αποστρατιωτικοποιήθηκε και υπήχθη στο Υπουργείο Προεδρίας.

Λογότυπα


1966-1968 1968-1970 1970-1982

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Αθήνας | Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις | Ανενεργοί ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί | Δημόσιοι φορείς ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα | Δημόσιοι φορείς τηλεόρασης στην Ελλάδα | Τηλεοπτικά κανάλια και σταθμοί οι οποίοι έκλεισαν το 1982 | Τηλεοπτικά κανάλια και σταθμοί οι οποίοι ιδρύθηκαν το 1970 | Χούντα των Συνταγματαρχών


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:45:24 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.