Το ΒήμαΤο Βήμα
ΤύποςΕβδομαδιαία εφημερίδα
ΙδιοκτήτηςAlter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.
Ίδρυση6 Φεβρουαρίου 1922, 99 έτη πριν
ΓλώσσαΕλληνικά
ΈδραΜεγάλου Αλεξάνδρου 35, Αθήνα, Ελλάδα (Κεντρικά γραφεία Alter Ego)
Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 340, Καλλιθέα, Ελλάδα (Εφημερίδα)
ΙστοσελίδαΕπίσημη ιστοσελίδα


Το Βήμα (παλαιότερα: Ἐλεύθερον Βῆμα) είναι εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα από την Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε. και κυκλοφορεί πανελλαδικά.

Πίνακας περιεχομένων

Ιστορία


Το Βήμα πρωτοεκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1922 υπό το όνομα Ελεύθερον Βήμα. Ιδρυτές του ήταν ο πολιτικός και διπλωμάτης Αλέξανδρος Καραπάνος, ο Γεώργιος Ρούσσος, ο Αλέξανδρος Διομήδης, ο Εμμανουήλ Τσουδερός, ο Γεώργιος Εξηντάρης, ο Κωνσταντίνος Ρέντης και ο Δημήτριος Λαμπράκης, ο οποίος ανέλαβε και τη διεύθυνση, με αρχισυντάκτη τον Γεράσιμο Λύχνο.[1] Αργότερα επανεκδόθηκε, μετά από διακοπή κάποιων ετών, το 1945, υπό το όνομα Το Βήμα που διατηρεί έκτοτε. Διέκοψε την καθημερινή της έκδοση το 1984, ενώ εκδίδεται εκ νέου ως ημερήσια πρωινή εφημερίδα από τον Μάρτιο του 1999.[2]

Μετά το θάνατο του Χρήστου Λαμπράκη, εκδότης ανέλαβε ο Σταύρος Ψυχάρης, και τη θέση του ως Διευθυντή πήρε ο Παντελής Καψής.[3] Κάθε Κυριακή εκδίδεται ως Το Βήμα της Κυριακής (από τις 22 Ιανουαρίου 1984 με τη σημερινή του μορφή).

Στο Βήμα αρθρογραφούν πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι των έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, πολιτικοί και πανεπιστημιακοί. Eίναι ιστορικά η εφημερίδα στην οποία εξέχοντες πολιτικοί συνήθως παρέχουν συνεντεύξεις ή γράφουν άρθρα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Νικόλαος Πλαστήρας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι μερικοί από αυτούς που έγραψαν για την εφημερίδα.

Στις 25 Νοεμβρίου 2010 ανακοινώθηκε ότι η εφημερίδα αναστέλλει, για δεύτερη φορά στην ιστορία της μετά το 1945, την καθημερινή της έκδοση, ενώ αντίθετα θα συνεχίσει κανονικά την εβδομαδιαία Κυριακάτικη έκδοση καθώς και την έκδοση online.[4][5][6] Από τον Αύγουστο του 2017 εκδίδεται από την Alter Ego Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.

Κυκλοφορία


Το Βήμα τον Οκτώβριο του 2014, είχε κυκλοφορία 84,035 φύλλα.[7] Το 2020 είχε κυκλοφορία κατά μέσο όρο 37.000 φύλλα ανά Κυριακή, σύμφωνα με το πρακτορείο διανομής. Σύμφωνα με τους ανεξάρτητους πάροχους στοιχείων διαδικτυακής επισκεψιμότητας Alexa Internet και SimilarWeb, η ιστοσελίδα του Βήματος κατατάχθηκε 46η και 100ή αντίστοιχα σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, τον Αύγουστο του 2015.[8][9] Η SimilarWeb κατέταξε την ιστοσελίδα ως 24η σε επισκεψιμότητα μεταξύ των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, έχοντας περίπου 2.8 εκατομμύρια επισκέπτες σε μηνιαία βάση.[9]

Ένθετα


Το Βήμα, πέρα από την εφημερίδα εκδίδει και τα ένθετα:

Παραπομπές


  1. ΣΤ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, «Το Βήμα» κλείνει 86 χρόνια ζωής , Το Βήμα, 6 Φεβρουαρίου 2008
  2. ΨΗΦΙΑΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ helioskiosk.gr
  3. Ο Σταύρος Ψυχάρης εκδότης και στο «Βήμα» και στα «Νέα» , Ημερησία, 26 Ιανουαρίου 2010
  4. Ηλεκτρονικό το ημερήσιο «Βήμα» , Το Βήμα online, 26 Νοεμβρίου 2010
  5. Λουκέτο στο ημερήσιο "Βήμα" , news247.gr, 25 Νοεμβρίου 2010
  6. Καταργείται το ημερήσιο έντυπο «Βήμα» , tvxs.gr, 25 Νοεμβρίου 2010
  7. «41% πτώση για «Το Βήμα» – Κυκλοφορίες Εφημερίδων» . tribune.gr. 18 Οκτωβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2015. 
  8. «tovima.gr Site Overview» . Alexa. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2015. 
  9. 9,0 9,1 «Tovima.gr Analytics» . SimilarWeb. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Ελληνικές εφημερίδες | Καθημερινές εφημερίδες | Όμιλος Alter Ego Media | Εφημερίδες με τόπο έκδοσης την Αθήνα


Ημερομηνια: 15.03.2021 10:19:03 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.