Τορρεόν
Τορρεόν

Έμβλημα
25°32′38″N 103°25′8″W
ΧώραΜεξικό
Διοικητική υπαγωγήTorreón Municipality
Ίδρυση1909
Έκταση500 km²
Υψόμετρο1 120 μέτρο και 1 124 μέτρο
Ταχ. κωδ.27000
Τηλ. κωδ.871
Ζώνη ώραςUTC−06:00
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
 Σχετικά πολυμέσα

Η Τορρεόν (ή Τορεόν, ισπανικά: Torreón) είναι μια πόλη στη μεξικανική πολιτεία Κοαουίλα και είναι έδρα του ομώνυμου δήμου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, στην πόλη ζούσαν 608.836 κάτοικοι, ενώ η μητροπολιτική περιοχή, η οποία περιλαμβάνει το γειτονικό Ντουράνγκο, απαριθμούσε 1.215.993 κατοίκους, καθιστώντας την ένατη μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού μητροπολιτική περιοχή στο Μεξικό. Η μητροπολιτική περιοχή είναι γνωστή ως Κομάρκα Λαγουνέρα (Comarca Lagunera). Η πόλη αναπτύχθηκε ραγδαία μετά την ανεξαρτητοποίηση του Μεξικό και έλαβε καθεστώς πόλης το 1907.

Η Τορρεόν είναι ένα από τα μεγαλύτερα βιομηχανικά κέντρα του Μεξικό. Αρχικά η οικονομία της Τορρεόν βασιζόταν στη κτηνοτροφία και τις καλλιέργειες. Τώρα, η οικονομία της πόλης βασίζεται στη κλωστοϋφαντουργία, τα είδη ένδυσης και την μεταλλουργία. Η πόλη βρίσκεται στα νοτιοδυτικά σύνορα της πολιτείας Κοαουίλα και χωρίζεται από τη γειτονική πολιτεία Ντουράγκο με το ποταμό Νάσας. Στην πόλη υπάρχει ένα μικρό αεροδρόμιο, το διεθνές αεροδρόμιο Φρανσίσκο Σαράμπια, το οποίο δέχεται πτήσεις από το Μεξικό και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το κύριο αξιοθέατο της πόλης είναι το άγαλμα Κρίστο ντε λα Νόας, το οποίο με ύψος 21,8 μέτρα είναι το τρίτο ψηλότερο στη Λατινική Αμερική.

Κατηγορίες: Πόλεις του Μεξικού


Ημερομηνια: 28.03.2021 12:42:41 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.