Τζαμί Ελ Μουσρί Αμπούλ Αμπάς


(Ανακατεύθυνση από Τζαμί_Ελ-Μουσρί_Αμπούλ-Αμπάς)


Το Τζαμί Ελ Μουσρί Αμπούλ Αμπάς (αραβικά: جامع أبو العباس المرسي ) είναι ένα Αιγυπτιακό τζαμί στη πόλη της Αλεξάνδρειας. Είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο τζαμί της πόλης και χτίστηκε προς τιμήν του σουφίτη Αγίου του 13ου αιώνα Αμπού Αλ-Αμπάς Αλ-Μουρσί ο οποίος καταγόταν από τη Μούρθια του Αλ-Άνταλους (μουσουλμανική Ισπανία) και έζησε τα τελευταία του χρόνια στην Αλεξάνδρεια.

Το τζαμί βρίσκεται στη συνοικία Ανφούσι (πρώην νήσος Φάρος), κοντά στο κάστρο του Καϊτμπέη.

Το τζαμί ανασχεδιάστηκε και ανακατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1929-1945 από τους Ευγένιο Βαλζάνια και Μάριο Ρόσσι οι οποίοι εμπνεύστηκαν από τη παλιά αρχιτεκτονική του Καΐρου
Κατηγορίες: Ισλαμικά τεμένη στην Αλεξάνδρεια


Ημερομηνια: 28.03.2021 02:52:25 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.