ΤεγύραΗ Τεγύρα, (ή Τεγύρες, αρχ. αι Τεγύραι), ήταν αρχαία πόλη των Βοιωτών, 5 χλμ. βόρεια του Ορχομενού, στη θέση "Πολυγύρα", κοντά στο σημερινό χωριό Διόνυσος. Η πόλη βρισκόταν στα όρια της αρχαίας Βοιωτίας με την αρχαία Φωκίδα. Σύμφωνα με τον Πλούταρχο, στην πόλη λειτουργούσε αξιόλογο μαντείο. Υπήρχε επίσης ναός αφιερωμένος στον Απόλλωνα, τον επονομαζόμενο Τεγυραίο Απόλλωνα. Κοντά στην πόλη πραγματοποιήθηκε το 375 π.Χ. η μάχη της Τεγύρας, ανάμεσα στους Σπαρτιάτες και τους Θηβαίους.

Στην αρχαία Τεγύρα υπήρχε μία παράδοση, από την Ελληνική Μυθολογία, ότι εκεί η Λητώ γέννησε τα τέκνα της και όχι στη φημολογούμενη Δήλο.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι


Πηγές

Κατηγορίες: Πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:30:21 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.