ΣίλαςΑυτό το λήμμα αφορά τον Χριστιανό άγιο. Για τον Ρωμαίο δικτάτορα Σύλλα, δείτε: Λεύκιος Κορνήλιος Σύλλας.
Σίλας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1ος αιώνας
Θάνατος1ος αιώνας
Μακεδονία
Χώρα πολιτογράφησηςΣυρία
Eορτασμός αγίου13 Ιουλίου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητασυγγραφέας
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Σίλας ή Σιλουανός ήταν χριστιανός του 1ου αιώνα, Ρωμαίος πολίτης[1] και διακεκριμένο μέλος της εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ με χάρισμα προφητείας[2]. Στις Πράξεις των Αποστόλων αναφέρεται πάντα με το συγκεκομμένο όνομα Σίλας, ενώ ο απόστολος Παύλος στις επιστολές του τον αναφέρει με το επίσημο όνομα Σιλουανός.

Συνόδεψε τον Παύλο στο δεύτερο ιεραποστολικό του ταξίδι, και έμεινε στην περιοχή της Μακεδονίας όταν ο Παύλος συνέχισε για την Αθήνα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Σίλας αργότερα μετέβηκε στον Πόντο και την Καππαδοκία για να συνεχίσει το ιεραποστολικό του έργο.

Υποσημειώσεις


  1. Πράξεις 16:37
  2. Πράξεις 15:22, 32Κατηγορίες: Χριστιανοί άγιοι από την Καινή Διαθήκη | Πρόσωπα των Πράξεων των Αποστόλων | Εβδομήκοντα Απόστολοι | Άγιοι της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας | Απόστολοι της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας | Επίσκοποι του 1ου αιώνα


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:41:36 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.