ΠτηνοτροφίαΗ πτηνοτροφία είναι κλάδος της κτηνοτροφίας και που αφορά την εκτροφή και εκμετάλλευση πτηνών ιδίως ως οικονομική δραστηριότητα [1] Είναι η πρακτική της διατήρησης των πτηνών (ανήκουν στην ομοταξία Πτηνά) σε αιχμαλωσία χρησιμοποιώντας ελεγχόμενες συνθήκες (κράτηση σε κλουβί). Διεξάγεται για λόγους κέρδους, χόμπι, έρευνας ή διατήρησης του είδους.

Άλλοι κλάδοι της πτηνοτροφίας είναι η ορνιθοτροφία η οποία είναι η οικονομική δραστηριότητα εκμετάλλευσης πουλερικών [2], η πρακτική της διατήρησης και αναπαραγωγής άγριων πτηνών σε αιχμαλωσία[3], η εκτροφή οδικών πτηνών κτλ.

Η πτηνοτροφία και κυρίως αυτή που αφορά την εκτροφή αγρίων πτηνών για οικολογικούς λόγους , επικεντρώνονται όχι μόνο στην ανάπτυξη και αναπαραγωγή των πουλιών, αλλά και στη διατήρηση των ενδιαιτημάτων των πουλιών. Επίσης επικεντρώνεται και με εκστρατείες ευαισθητοποίησης του κοινού.


Δημοσιεύσεις και πτηνοτροφικές εταιρείες


Οι δημοσιεύσεις για την πτηνοτροφία περιλαμβάνουν:

Υπάρχουν περιοδικά, είτε εξειδικευμένα για συγκεκριμένο είδος πτηνών ή πιο γενικά για όλα τα πτηνά. Περιγράφουν άρθρα σχετικά με την αναπαραγωγή, τη φροντίδα, τη συντροφικότητα, τη επιλογή του πουλιού και τις επιδράσεις στην υγεία.

Υπάρχουν πτηνοτροφικές κοινωνίες σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ευρώπη, την Αυστραλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι άνθρωποι τείνουν να έχουν μεγαλύτερο εισόδημα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο για επένδυση σε διάφορους σκοπούς. Στο Ηνωμένο Βασίλειο η πτηνοτροφική εταιρεία ιδρύθηκε το 1894[4] και το πρωτάθλημα Ξένων Πουλιών ξεκίνησε το 1932.[5]

Η παλαιότερη πτηνοτροφική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι η Πτηνοτροφική Εταιρεία της Αμερικής (ΠΕΑ), η οποία ιδρύθηκε το 1927.[6] Η ΠΕΑ δημοσιεύει ένα δίμηνο περιοδικό. Η ΠΕΑ είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην εκτροφή, διατήρηση, αποκατάσταση και εκπαίδευση.

Η πρώτη πτηνοτροφική εταιρεία στην Αυστραλία είναι η Πτηνοτροφική Εταιρεία της Νότιας Αυστραλίας το 1928.

Η Πτηνοτροφική Εταιρεία της Νότιας Αυστραλίας (ιδρύθηκε το 1928)[7] εκδίδει ένα μηνιαίο περιοδικό.

Παραπομπές


  1. Πτηνοτροφία . Στο Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής. Ανάκτηση 27 Ιουλίου 2019.
  2. Πτηνοτροφία . Στο Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής. Ανάκτηση 27 Ιουλίου 2019.
  3. «Definition of AVICULTURE» . www.merriam-webster.com (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 2 Μαρτίου 2019. 
  4. «The Avicultural Society» . The Avicultural Society. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. 
  5. «The Foreign Bird League (FBL): History of The League» . The Foreign Bird League. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. 
  6. «Our History - Avicultural Society of America» . www.asabirds.org. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. 
  7. «Welcome to The Avicultural Society of South Australia» . www.birdkeepinginaustralia.com. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018. [νεκρός σύνδεσμος]Κατηγορίες: Πτηνά | Κτηνοτροφία


Ημερομηνια: 28.03.2021 06:51:08 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.