Πριγκίπισσα Ειρήνη της ΕλλάδαςΠριγκίπισσα Ειρήνη
Διάδοχος Πριγκίπισσα της Ελλάδας
Περίοδος6 Μαρτίου 1964 - 10 Ιουλίου 1965
ΠροκάτοχοςΠρίγκιπας Κωνσταντίνος
ΔιάδοχοςΠριγκίπισσα Αλεξία
Γέννηση11 Μαΐου 1942 (78 ετών)
Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
Οίκοςτης Ελλάδας
ΠατέραςΠαύλος της Ελλάδας
ΜητέραΦρειδερίκη της Ελλάδας
ΘρησκείαΧριστιανή Ορθόδοξη
ΕθνικότηταΕλληνική
 Σχετικά πολυμέσα
δεδομένα (π  σ  ε )

Η Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας και Δανίας (γεν. 11 Μαΐου 1942) είναι η δευτερότοκη κόρη και τριτότοκο τέκνο του Βασιλέως Παύλου και της Βασίλισσας Φρειδερίκης των Ελλήνων.

Πίνακας περιεχομένων

Bιογραφία


Γεννήθηκε στο Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, στις 11 Μαΐου 1942.[1][2] Ανάδοχός της ήταν ο Στρατηγός Γιαν Σματς, Πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης. Αδέλφια της είναι οι Κωνσταντίνος Β΄ της Ελλάδας και βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Απόφοιτη του Ζάλεμ της Γερμανίας, ακολούθησε καριέρα πιανίστριας δίπλα στη διάσημη πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ. Αργότερα ολοκλήρωσε σπουδές στην αρχαιολογία υπό την καθοδήγηση της Θεοφανούς Αρβανιτοπούλου. Το 1960 δημοσίευσε μαζί με την αδελφή της, Σοφία, και την Θεοφανώ Αρβανιτοπούλου το έργο με τον τίτλο "Αρχαιολογικά ποικιλα".

Από τις 6 Μαρτίου 1964 έως τις 10 Ιουλίου 1965 (ημερομηνία γέννησης της ανεψιάς της Αλεξίας της Ελλάδας) διετέλεσε Διάδοχος του Ελληνικού Θρόνου. Ήταν Αρχηγός του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών (ΣΕΟ).

Στις 13 Δεκεμβρίου 1967 ακολούθησε στην εξορία τον αδελφό της Κωνσταντίνο Β΄, μετά το αποτυχημένο Αντικίνημά του εναντίον της Δικτατορίας.

Έπειτα από την κατάργηση της μοναρχίας στην Ελλάδα το 1974, αφού έζησε προσωρινά στην Ινδία, εγκαταστάθηκε στην Ισπανία κοντά στην αδελφή της Σοφία βασιλομήτορα της Ισπανίας και τα ανίψια της.


Τίτλοι


Δημοσιευμένα έργα


Παραπομπές


  1. Herrero, Nieves. Beatriz de Orleans , El Mundo Magazine. 4/10/2009
  2. Velde, Francois. The Royal Family: A Genealogy, Heraldica.org , accessed 12/10/2009
  3. «Logintegral» . Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Νοεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2017. 
  4. Librería Marcial Pons
Πριγκίπισσα Ειρήνη της Ελλάδας
Νεότερος κλάδος του Οίκου του Όλντενμπουργκ
Γέννηση: 11 Μαΐου 1942
Ελληνική βασιλική οικογένεια
Προκάτοχος
Κωνσταντίνος Β΄
ως Διάδοχος Πρίγκιπας
Διάδοχος του Ελληνικού θρόνου
6 Μαρτίου 1964 - 10 Ιουλίου 1965
Διάδοχος
Πριγκίπισσα Αλεξία
Γραμμή διαδοχής
Προκάτοχος
Πριγκίπισσα Θεοδώρα
Γραμμή διαδοχής στον Ελληνικό θρόνο
10η θέση
Τελευταία στη σειρά
Γραμμή διαδοχής
Προκάτοχος
Ο Βασιλιάς των Ελλήνων
Γραμμή διαδοχής στον Βρετανικό θρόνο
απόγονος της Βικτώριας, Βασιλικής Πριγκίπισσας, κόρη της Βασίλισσας Βικτώριας
Διάδοχος
Δονάτα, Δούκισσα του ΜεκλεμβούργουΚατηγορίες: Πρίγκιπες της Ελλάδας και της Δανίας | Ελληνική Βασιλική Δυναστεία | Οίκος του Γκλύξμπουργκ | Έλληνες ευγενείς | Πρόεδροι Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής | Πριγκίπισσες της Δανίας


Ημερομηνια: 15.03.2021 11:01:46 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.