ΠραξιθέαΣτην ελληνική μυθολογία με το όνομα Πραξιθέα είναι γνωστή κυρίως η σύζυγος του Ερεχθέως, η οποία αναφέρεται είτε ως θυγατέρα του ποτάμιου θεού Κηφισού, είτε της Διογενείας (κόρης του Κηφισού) και του Φρασίμου. Η Πραξιθέα απέκτησε με τον Ερεχθέα πολλά παιδιά. Ανάμεσά τους ήταν ο Κέκρωπας ο νεότερος, ο Άλκωνας, ο Ορνέας, ο Θέσπιος, ο Ευπάλαμος, ο Πάνδωρος, ο Μητίωνας, η Μερόπη, η Κρέουσα, η Ωρείθυια, η Πρόκριδα, η Πρωτογένεια, η Πανδώρα και η Χθονία.

Επίσης, το όνομα Πραξιθέα έφεραν (προσοχή, κάποτε το όνομα συγχέεται με το Πασιθέα):

  1. Μία από τις Ναϊάδες, σύζυγος του Εριχθονίου και μητέρα του βασιλιά Πανδίονα του Α΄.
  2. Θυγατέρα του Λέω, η οποία μαζί με τις αδελφές της Θεόπη και Ευβούλη θυσιάσθηκε για να σώσει την Αθήνα (σύμφωνα όμως με άλλη εκδοχή, θυσιάσθηκε ο πατέρας τους).
  3. Μία από τις 50 Θεσπιάδες, που μαζί με τον Ηρακλή απέκτησε ένα γιο, τον Νέφο.


Πηγές

Κατηγορίες: Πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας | Ναϊάδες | Θεσπιάδες


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:24:24 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.