Πολιτεία ΑττικήςΗ Πολιτεία είναι συνοικισμός στο ανατολικό τμήμα των Δήμων Νέας Ερυθραίας και Κηφισιάς. Είναι μια ιδιαίτερα καλαίσθητη περιοχή, σε προνομιακή θέση στα δυτικά του πεντελικού όρους, με προσεγμένη ρυμοτομία κατά τα αγγλικά πρότυπα.Αναπτύσσεται σε υψόμετρο 370 μέτρα και πλεον στήν περιοχή τα πεύκα είναι ελάχιστα λώγω της μεγάλης οικιστικής ανάπτυξης. Στη Πολιτεία οι χιονοπτώσεις είναι συχνές τον χειμώνα χωρίς όμως να είναι πολύ έντονες όπως στην Δροσιά, την Σταμάτα, το Καπανδρίτι και τον Διόνυσο.

Η περιοχή έχει αμιγώς οικιστικό χαρακτήρα, με κατοικίες υψηλού επιπέδου, όπου διαμένουν πολλοί πρώην και νυν πολιτικοί, γνωστοί καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και απλοί βαλαντιούχοι. Αλλά, όπως και σε άλλες αντίστοιχες περιοχές, ο «αμιγώς» οικιστικός χαρακτήρας της περιοχής διακόπτεται από τις προϋφιστάμενες του 1983 επαγγελματικές δραστηριότητες, όπως οι καφετέριες και τα νυχτερινά κέντρα στην πλατεία. Η περιοχή είναι γνωστή και ως Κοκκιναράς από το ομώνυμο ρέμα και συνορεύει ανατολικά με τη συνοικία Κεφαλάρι, βόρεια με δασική περιοχή του Πεντελικού όρους, δυτικά με την Νέα Ερυθραία - συνοικία Καστρί και νότια με τον Δήμο Κηφισιάς, όπου στο μεγαλύτερο τμήμα ανήκει και διοικητικά. Στην πλατεία υπάρχει και Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Κηφισιάς, κλειστό δημοτικό γήπεδο και ανοικτό δημοτικό κολυμβητήριο.


Κατηγορίες: Συνοικίες και Περιοχές Βορείων Προαστίων των Αθηνών


Ημερομηνια: 15.03.2021 09:26:37 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.