Πολεμικό ναυτικό


(Ανακατεύθυνση από Πολεμικό_Ναυτικό)


Για το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δείτε στο σύνδεσμο

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι ο κλάδος των ενόπλων δυνάμεων ενός κράτους, ο οποίος έχει ως κύριο σκοπό τη διεξαγωγή θαλάσσιου και αμφίβιου πολέμου. Περιλαμβάνει όλες τις πολεμικές και συναφείς δραστηριότητες που διεξάγονται από πλοία επιφανείας, αμφίβια σκάφη, υποβρύχια και τη ναυτική αεροπορία, αλλά και δραστηριότητες υποστήριξης, τηλεπικοινωνιών, εκπαίδευσης και άλλων τομέων. Σε ορισμένα κράτη το πολεμικό ναυτικό αναλαμβάνει και επιχειρήσεις σχετιζόμενες με το διάστημα. Ο στρατηγικός επιθετικός ρόλος του είναι η προβολή ισχύος σε περιοχές πέραν των ακτών της χώρας (π.χ. για προστασία γραμμών ναυσιπλοΐας, μεταφορά στρατευμάτων, επιθέσεις σε αντίπαλα σκάφη, λιμάνια ή παράκτιες εγκαταστάσεις). Ο στρατηγικός αμυντικός ρόλος του είναι να παρεμποδίσει την από την θάλασσα προερχόμενη προβολή ισχύος των εχθρικών δυνάμεων. Σε χώρες με πυρηνικό οπλοστάσιο, ο στρατηγικός ρόλος του μπορεί να είναι και αποτρεπτικός, μέσω της χρήσης πυρηνικών πυραύλων.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Navy της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Πολεμικό ναυτικό


Ημερομηνια: 15.03.2021 08:57:50 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.