Πολέμαρχος



O Πολέμαρχος είναι ένα πρόσωπο με εξουσία που έχει τον στρατιωτικό έλεγχο σε μια υποεθνική περιοχή λόγω της αφοσίωσης σε αυτόν στρατιωτικών δυνάμεων και όχι στην κεντρική εξουσία.

Ο όρος μπορεί επίσης να σημαίνει κάποιον που ενστερνίζεται την ιδέα ότι ο πόλεμος είναι αναγκαίος, και έχει τα μέσα και την εξουσία να διεξάγει πόλεμο.

Η λέξη επίσης την υποδηλώνει ότι το πρόσωπο κατέχει πολύ περισσότερη ισχύ από αυτήν του επίσημου τίτλου ή του βαθμού (αν υπάρχει) που τον νομιμοποιεί να την ασκήσει.

Στην περίοδο του φεουδαλισμού, αντίθετα, ο τοπικός στρατιωτικός ηγέτης μπορούσε να απολαμβάνει μια μεγάλη αυτονομία και προσωπικό στρατό, αλλά ακόμα αντλούσε την νομιμοποίησή του από την τυπική υποταγή του στην κεντρική εξουσία.


Ο Πολέμαρχος ήταν και ο αδερφός του ρήτορα Λυσία μαζί με τον Ευθυδημο, πατέρας τους ο Κέφαλος ο Συρακοσιος



Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Warlord της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).



Κατηγορίες: Πόλεμος | Θέσεις εξουσίας


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:45:54 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.