Ποιμήν


(Ανακατεύθυνση από Ποιμένας_του_Ερμά)


Ο Ποιμήν ή Ποιμήν του Ερμά είναι ένα βιβλίο του 2ου μ.Χ. αιώνα που αποδίδεται στον Αποστολικό πατέρα Ερμά, και σώζεται μέχρι σήμερα. Το βιβλίο γράφτηκε στη Ρώμη στα ελληνικά.

Πίνακας περιεχομένων

Περιεχόμενο


Ο Ποιμήν αποτελείται από μια σειρά αποκαλύψεων, που έκαναν στο συγγραφέα δύο ουράνια όντα, υπό την μορφή μια ηλικιωμένης γυναίκας το πρώτο και ενός βοσκού το δεύτερο. Ο κύριος σκοπός των πέντε Οράσεων, των δώδεκα Εντολών και των δέκα Παραβολών που περιλαμβάνονται στο βιβλίο είναι να κηρύξουν μετάνοια. Μερικές λεπτομέριες του βιβλίου δίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα για τη ζωή της εκκλησίας της Ρώμης στο πρώτο μισό του 2ου μ.Χ. αιώνα.

Συγγραφέας


Λόγω της μορφής και του περιεχομένου του αλλά και λόγω έλλειψης εξωτερικών μαρτυριών η ταυτοποίηση του συγγραφέα είναι δύσκολη. Βάσει εσωτερικών κριτηρίων ερευνητές μίλησαν για τη διάκριση του έργου σε τρία μέρη, άρα και για τρεις συγγραφείς αντίστοιχα, ενώ άλλοι επικαλέστηκαν τα γλωσσικά επιχειρήματα για να θεμελιώσουν την άποψη περί περισσοτέρων του ενός συγγραφείς.[1]

Παραπομπές


  1. Στυλιανός Παπαδόπουλος, Πατρολογία τομ. Α' ,εκδ. Παρουσία, Αθήνα, 1997, σελ.191

Εκδόσεις του Ποιμένος του Ερμά σε νεοελληνική απόδοση


Πηγή

Κατηγορίες: Χριστιανικά κείμενα


Ημερομηνια: 15.03.2021 11:44:29 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.