Πασχάλης ΚωνσταντινίδηςΠασχάλης Κωνσταντινίδης
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση2  Φεβρουαρίου 1939
Θάνατος26  Σεπτεμβρίου 2010
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΝέα Δημοκρατία
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαμέλος της Βουλής των Ελλήνων (εκλογική περιφέρεια Ροδόπης)

Ο Πασχάλης Κωνσταντινίδης (2 Φεβρουαρίου 1939 - 26 Σεπτεμβρίου 2010) ήταν Έλληνας πολιτικός από τη Ροδόπη.

Βιογραφία


Γεννήθηκε στις Σάπες και σπούδασε φυσική στη Φυσικομαθηματική Σχολή του ΑΠΘ. Διατηρούσε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία και διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης. Εξελέγη βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Ροδόπης στις εκλογές του 1990. Επανεξελέγη με το ίδιο κόμμα στις εκλογές του 1993. Η θητεία του στη Βουλή τερματίστηκε το 1996[1].

Πέθανε το Σεπτέμβριο του 2010 και κηδεύτηκε με την ελληνική σημαία, όπως ορίζει το πρωτόκολλο της Ένωσης τέως Βουλευτών - Ευρωβουλευτών.

Ήταν παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Ευδοξία Κωνσταντινίδου - Μανδαλά (που απεβίωσε από καρκίνο το 2007) και είχαν 2 κόρες[2].

Παραπομπές


  1. Θητεία στο Κοινοβούλιο στο δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων
  2. Στη μνήμη του Πασχάλη Κωνσταντινίδη [νεκρός σύνδεσμος], Παρατηρητής της Θράκης, 28-9-2010.

Κατηγορίες: Βουλευτές Ροδόπης | Βουλευτές εκλεγμένοι με τη Νέα Δημοκρατία


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:03:02 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.