Πίνδος (ποταμός)Πίνδος (ποταμός)
ΕκβολέςΚηφισός
Μήκος

Ο Πίνδος (λέγεται και Κανιανίτης) είναι μικρός ποταμός του νομού Φωκίδας. Πηγάζει ανάμεσα στα όρη Οίτη και Γκιώνα, ρέει κατά μήκος του δυτικού τμήματος της κοιλάδας της Γραβιάς και χύνεται στον ποταμό Κηφισό, κοντά στο χωριό Λιλαία. Κατά μήκος του Πίνδου ποταμού είχαν εγκατασταθεί οι Δωριείς κατά την κάθοδό τους προς την νότια Ελλάδα. Στην περιοχή ίδρυσαν τέσσερις πόλεις που σχημάτισαν αργότερα το κράτος της Δωρίδας.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Ποταμοί της Στερεάς Ελλάδας | Αρχαία Δωρίδα


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:21:57 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.