Πάνδωρος
Πάνδωρος
Οικογένεια
ΓονείςΕρεχθέας και Πραξιθέα
ΑδέλφιαΚρέουσα

Στην ελληνική μυθολογία ο Πάνδωρος ήταν μυθικός ήρωας της Αττικής και οικιστής της Εύβοιας.

Ο Πάνδωρος ήταν ένα από τα πολλά παιδιά της Πραξιθέας και του βασιλέως των Αθηνών Ερεχθέως. Αδέλφια του Πανδώρου ήταν ο Κέκρωψ ο νεότερος, ο Άλκων, ο Ορνεύς, ο Θέσπιος, ο Ευπάλαμος, ο Μητίων, η Πρόκρις, η Μερόπη, η Κρέουσα, η Ωρείθυια, η Πρωτογένεια, η Πανδώρα και η Χθωνία.

Ο Πάνδωρος έκτισε στην Εύβοια την Χαλκίδα και κατέλειπε μετά θάνατο δύο γιους, τον Άλκωνα και τον Δία.

Πηγές

Κατηγορίες: Πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας | Αρχαία Χαλκίδα


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:33:18 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.