ΟξφόρδηΟξφόρδη
Πανόραμα του κέντρου της Οξφόρδης

Έμβλημα
Παρωνύμιο: The City of Dreaming Spires
51°45′7″N 1°15′28″W
Χώρα Ηνωμένο Βασίλειο Αγγλία
ΠεριφέρειαΝοτιοανατολική Αγγλία
ΝομόςΌξφορντσαϊρ
Διοικητική υπαγωγήOxford
Ίδρυση10ος αιώνας
 • Μέλος του/τηςΚλιματική Συμμαχία[1]
Έκταση45,6
Υψόμετρο70
Πληθυσμός151.900
Ταχ. κωδ.OX
Τηλ. κωδ.01865
Ζώνη ώραςUTC±00:00 (επίσημη ώρα)
Μέσος χρόνος Γκρίνουιτς (επίσημη ώρα)
Θερινή Ώρα Δυτικής Ευρώπης (θερινή ώρα)
Ώρα Δυτικής Ευρώπης (επίσημη ώρα)
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
 Σχετικά πολυμέσα

H Οξφόρδη, η αρχαία Οξωνία, είναι πόλη της νότιας Μεγάλης Βρετανίας. Είναι πρωτεύουσα ομώνυμης κομητείας και έχει πληθυσμό 165.000 κατοίκους περίπου. Βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του Τάμεση και απέχει γύρω στα 100 χλμ. από το Λονδίνο.

Η Οξφόρδη έχει ανεπτυγμένη βιομηχανία. Διαθέτει εργοστάσια χαλυβουργίας, κατασκευής αυτοκινήτων, ηλεκτρικών συσκευών, χαρτοποιίας, ειδών ένδυσης, τυπογραφίας και γραφικών τεχνών κ.α. Είναι όμως ιδιαίτερα γνωστή σ' όλο τον κόσμο για τα υψηλού επιπέδου πνευματικά της ιδρύματα και ιδιαίτερα για το περίφημο πανεπιστήμιό της, που ιδρύθηκε στις αρχές του 12ου αι. μ.Χ. Στην Οξφόρδη εδρεύει και το δεύτερο, νεότερο πανεπιστήμιο της πόλης "Oxford Brookes" που εκτείνεται σε τρία campus[2]

Η πόλη αυτή είναι μία από τις πιο γραφικές περιοχές της Αγγλίας. Η γραφικότητά της οφείλεται στα πολλά κτίσματα γοτθικού ρυθμού που την κατακλύζουν, όπως είναι τα κολέγια, οι πύργοι και οι ναοί, καθώς επίσης και στα όμορφα πάρκα και τους κήπους της. Το παλιό τμήμα της διατηρεί την ομορφιά και την αρχοντιά των παλαιότερων χρόνων.

ΠαραπομπέςΚατηγορίες: Οξφόρδη


Ημερομηνια: 15.03.2021 09:19:56 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.