ΟγχηστόςΟγχηστός
Χάρτης της Αρχαίας Βοιωτίας.
ΤοποθεσίαΒοιωτία
ΠεριοχήΕλλάδα
Συντεταγμένες
ΕίδοςΠόλη
Ιστορία
ΠερίοδοιΑρχαία Ελλάδα / Ρώμη

Η Ογχηστός ήταν αρχαία Βοιωτική πόλη, χτισμένη στα νότια της λίμνης Κωπαΐδας. Αναφέρεται από τον Όμηρο ως μία από τις Βοιωτικές πόλεις που συμμετείχαν στην Τρωική εκστρατεία[1]. Στην πόλη υπήρχε μεγάλος ναός αφιερωμένος στον Ποσειδώνα που αποτέλεσε κέντρο της βοιωτικής Αμφικτυονίας, της Αμφικτυονίας της Ογχηστού, στην οποία συμμετείχαν οι πόλεις της Βοιωτίας.[2]

Παραπομπές


  1. οἵ θ' Ὑποθήβας εἶχον ἐϋκτίμενον πτολίεθρον, Ὀγχηστόν θ' ἱερὸν Ποσιδήϊον ἀγλαὸν ἄλσος,Ομήρου Ιλιάς/Β
  2. Στράβων Γεωγραφικά, βιβλίο ΙΧΚατηγορίες: Πόλεις της αρχαίας Βοιωτίας


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:43:41 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.