Νότια ΕυρώπηΗ Νότια Ευρώπη είναι γεωγραφικός όρος με τον οποίο αποκαλείται το νότιο τμήμα της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Στην Νότια Ευρώπη Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) τα κράτη που συγκαταλέγονται στην Νότια Ευρώπη είναι: οι χώρες πού βρίσκονται παράκτια της Μεσόγειου Θάλασσας (Αλβανία, Βατικανό, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μονακό.)

Kαθώς και οι χώρες της Ιβηρικής και της Ιταλικής χερσονήσου που δεν βρέχονται από αυτήν (Ανδόρα, Πορτογαλία - Άγιος Μαρίνος, Βατικανό), ενώ επίσης και οι μεσόγειες Βαλκανικές χώρες, Βόρεια Μακεδονία και Σερβία. Καμιά φορά στην σύσταση της νότιας Ευρώπης συμπεριλαμβάνονται και η Κροατία, η Σλοβενία και το ευρωπαϊκό τμήμα της Τουρκίας.

Χώρες και πρωτεύουσες


Δείτε Επίσης

Κατηγορίες: Ευρώπη


Ημερομηνια: 15.03.2021 11:33:58 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.