Ντίτερ ΆλτχαουςΝτίτερ Άλτχαους
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Dieter Althaus (Γερμανικά)
Γέννηση29  Ιουνίου 1958[1][2][3]
Heilbad Heiligenstadt[4]
Χώρα πολιτογράφησηςΓερμανία
Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΓερμανικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΓερμανικά
ΣπουδέςΠανεπιστήμιο της Ερφούρτης
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Πολιτική τοποθέτηση
Πολιτικό κόμμα/ΚίνημαΧριστιανοδημοκρατική Ένωση και Χριστιανική Δημοκρατική Ένωση
Ποινική κατάσταση
Κατηγορίες εγκλήματοςφόνος
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαMember of the Landtag of Thuringia[5]
Πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Γερμανίας (Bundesrat) (2003–2004)[6]
Minister-President of Thuringia (2003–2009)
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Ντίτερ Άλτχαους (Dieter Althaus) είναι Γερμανός πολιτικός που από το 1985 ανήκει στην Χριστιανοδημοκρατική Ένωση. Διετέλεσε πρωθυπουργός του κρατιδίου της Θουριγγίας από το 2003 ως την παραίτησή του, το 2009.

Πίνακας περιεχομένων

Καριέρα


Γεννήθηκε στη Χάιλμπαντ Χαϊλιγκενστάτ (Heilbad Heiligenstadt) της Θουριγγίας, στις 29 Ιουνίου του 1958. Δίδαξε Φυσική και Μαθηματικά στην Ανωτάτη Πολυτεχνική Σχολή στην Γκάισμαρ την περίοδο από το 1983 and 1989, όπου ανέλαβε διευθυντής το 1987.

Το 2000 έγινε πρόεδρος του CDU στη Θουριγγία και το 1990 εξελέγη για πρώτη φορά μέλος της τοπικής Βουλής (Landtag). Στην κυβέρνηση του Μπέρνχαρτ Φόγκελ το 1992 έγινε υπουργός παιδείας και πολιτισμού στη Θουριγγία.

Στις 5 Ιουνίου του 2003 εξελέγη ο ίδιος πρωθυπουργός και διαδέχθηκε τον Φόγκελ στο αξίωμα, ο οποίος είχε παραιτηθεί για λόγους ηλικίας. Ο Άλτχαους υπηρέτησε επίσης την περίοδο 2003-04 ως πρόεδρος της Βουλής (Bundesrat).

Προσωπική ζωή


Παντρεύτηκε την Καταρίνα και απέκτησαν δύο παιδιά. Ενεπλάκη σε ατύχημα ενώ έκανε σκι στη Στυρία της Αυστρίας την 1η Ιανουαρίου του 2009, στο οποίο τραυματίστηκε σοβαρά.[7] Ο Άλτχαους έκανε χιονοδρομία και ξαφνικά πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε μετωπικά με μία 41χρονη γυναίκα.[8]. Η γυναίκα υπέκυψε τελικά στα τραύματά της, καθώς δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, σε αντίθεση με τον Άλτχαους.[9][10] Στον πολιτικό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 33.300 € για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.[11]

Εκλογές 2009 και παραίτηση

Έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές στη Θουριγγία, στις 30 Αυγούστου του 2009, το κόμμα του Άλτχαους, το CDU υπέστη βαριά ήττα, καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει ακόμα και τις απαιτούμενες έδρες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με το FDP. Ο Άλτχαους υπέβαλε την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και από την προεδρία του CDU στη Θουριγγία.

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοιΣτο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Dieter Althaus της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Γερμανοί πολιτικοί


Ημερομηνια: 27.03.2021 07:09:36 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.