Ντέρμπαν
Ντέρμπαν

Σημαία

Έμβλημα
29°51′30″S 31°1′30″E
ΧώραΝότια Αφρική
Διοικητική υπαγωγήΈτεκουινι
Ίδρυση1880
Έκταση225,91 km²
Υψόμετρο22 μέτρο
Ταχ. κωδ.4001[1][2] και 4000[1][2]
Τηλ. κωδ.031
Ζώνη ώραςUTC+02:00
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
 Σχετικά πολυμέσα

To Ντέρμπαν (αγγλικά: Durban, ζουλού eThekwini, στα ελληνικά αναφέρεται -λανθασμένα- και Ντούρμπαν[3][4]) είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νοτίου Αφρικής.

Μαζί με τα προάστια της αποτελεί το μητροπολιτικό δήμο του eThekwini, έναν από τους 11 που αποτελούν την επαρχία KwaZulu-Natal. Η πόλη είναι γνωστή σαν το πιο πολυσύχναστο λιμάνι στην Αφρική αλλά και ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός χάρη στο θερμό, υποτροπικό κλίμα και τις παραλίες της. Σύμφωνα με την απογραφή του 2001 η πόλη έχει πληθυσμό 3,2 εκατομμύρια κατοίκους. Η περιοχή που καλύπτει η πόλη είναι 2.292 τ.χλμ. και είναι σχετικά μεγαλύτερη από την περιοχή που καλύπτουν οι άλλες Αφρικανικές πόλεις, με αποτέλεσμα μια συγκριτικά χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού (1.460 κάτοικοι ανά τετρ.χιλιόμετρο).

Υπάρχουν ενδείξεις ότι η ευρύτερη περιοχή κατοικείται από το 100.000 π.Χ. αλλά πολύ λίγα είναι γνωστά για τους ανθρώπους που κατοικούσαν εκεί. Οι πρώτες καταγραφές αρχίζουν από τον Πορτογάλο εξερευνητή Βάσκο ντα Γκάμα που αποβιβάστηκε στην περιοχή τα Χριστούγεννα του 1497 (εξ ου και το όνομα "Natal" της επαρχίας). Η ιστορία της πόλης του Ντέρμπαν αρχίζει το 1824 ενώ το όνομα δόθηκε το 1835 προς τιμήν του κυβερνήτη της αποικίας του ακρωτηρίου Sir Benjamin d'Urban.

Παραπομπές


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Πόλεις της Νότιας Αφρικής


Ημερομηνια: 15.03.2021 10:48:48 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.