Νοσοκομείο ΕυαγγελισμόςΓενικό Νοσοκομείο Αθηνών
"Ο Ευαγγελισμός"
To παλιό κτίριο του νοσοκομείου
ΌνομαΓενικό Νοσοκομείο Αθηνών
"Ο Ευαγγελισμός"
ΤοποθεσίαΑθήνα
Αριθμός κλινών1000
Ιδρύθηκε1884
Ιστοσελίδαhttp://www.evaggelismos-hosp.gr/

Ο Ευαγγελισμός είναι μεγάλο νοσοκομείο στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατασκευή του ξεκίνησε στις 25 Μαρτίου 1881 και τελείωσε ακριβώς τρία χρόνια αργότερα στις 25 Μαρτίου 1884, όταν άνοιξε στο κοινό στις 16 Απριλίου. Μέχρι το 1983, το νοσοκομείο λειτουργούσε ως φιλανθρωπικός οργανισμός, αλλά εκείνη την χρονιά εθνικοποιήθηκε και έγινε μέρος του Εθνικού Συστήματος Υγείας.[1]

Ο κοντινός σταθμός μετρό του Ευαγγελισμού πήρε το όνομά του από αυτό.

Παραπομπές


  1. «Ιστορικό» . Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Ανακτήθηκε στις 11 Αυγούστου 2019. Κατηγορίες: Νοσοκομεία στην Αθήνα | Διατηρητέα κτίρια στην Αθήνα


Ημερομηνια: 28.03.2021 07:04:35 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.