Νομός ΣάμουΝομός Σάμου
Η θέση του νομού στην Ελλάδα
Διοίκηση
Χώρα:Ελλάδα
Περιφέρεια:Βόρειο Αιγαίο
Αριθμός δήμων:8
Νομάρχης:Οι νομαρχίες
καταργήθηκαν στις
31 Δεκεμβρίου 2010
Γεωγραφία και στατιστική
Γεωγραφικό διαμέρισμα:Νησιά Αιγαίου πελάγους
Πρωτεύουσα:Σάμος (πόλη)
Πληθυσμός:43.595
Πυκνότητα:56,0 κάτ./χλμ²
Έκταση:778 χλμ²
Άλλα
Ταχυδρομικοί κώδικες:83* **
Τηλεφωνικοί κωδικοί:227x
Πινακίδες αυτοκινήτων:
Κωδικ. ISO 3166-2:GR-84
Ιστοσελίδα
www.samos.gr

Ο Νομός Σάμου ήταν ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και ανήκει στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ήταν νησιωτικός νομός και περιελαμβάνε γεωγραφικά τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Φούρνοι και μικρότερα νησιά της περιοχής.

Ο Νομός βρισκόταν στο κεντρικό - ανατολικό Αιγαίο κοντά στα παράλια της Τουρκίας, και ήταν ακριτικός νομός. Υπήρξε νομός της Ελλάδας από το 1915 έως το 2010, χωρίς να υπάρξει ουδεμία μεταβολή στην έκταση του νομού, ενώ καταργήθηκε οριστικά με το Σχέδιο Καλλικράτης το 2011 και αποσπάστηκε σε δυο περιφερειακές ενότητες, την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου και την Περιφερειακή Ενότητα Ικαρίας. Πρωτεύουσα του νομού ήταν η Πόλη της Σάμου.

Κατά την απογραφή του 2001 είχε πληθυσμό 43.595 κατοίκων.

Για πλήρη κατάλογο των πόλεων και οικισμών του νομού, δείτε επίσης Διοικητική διαίρεση νομού Σάμου.

Καποδιστριακοί Δήμοι Νομού Σάμου (1999-2010)


Δείτε επίσηςΚατηγορίες: Νομός Σάμου


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:15:37 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.