Νομός ΛευκάδαςΠεριφερειακή Ενότητα Λευκάδας
Περιφερειακή ενότητα

Έμβλημα
Θέση του νομού Λευκάδας στον χάρτη της Ελλάδας.
Χώρα  Ελλάδα
Πρωτεύουσα Λευκάδα (πόλη)
Δήμοι 2
Διοίκηση  
 • Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Κτενάς
Διοικητική διαίρεση  
 • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Γεωγραφικό διαμέρισμα Επτάνησα
Έκταση  
 • Συνολική 355 τ.χλμ
 • Κατάταξη 59η
Πληθυσμός  
 • Συνολικός 23.693 (2011)
 • Κατάταξη πληθ. 58η
 • Πυκνότητα 63,2 κάτ./χλμ²
 • Κατάταξη πυκν. ?
ISO 3166-2 GR-26
Ταχ. κώδικες 31* **
Πιν. αυτοκινήτων ΕΥ
Ιστότοπος lefkada.gr

Ο Νομός Λευκάδας ήταν ένας από τους 51 νομούς της Ελλάδας και ανήκει στην περιφέρεια Ιόνιων νησιών. Ήταν νησιωτικός νομός και περιελαμβάνε το νησί της Λευκάδας που είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Επτανήσων και κάποια άλλα μικρότερα νησιά του Ιονίου πελάγους. Βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Ελλάδας. Υπήρξε νομός της Ελλάδας από το 1864 έως το 2010, ενώ καταργήθηκε οριστικά με το Σχέδιο Καλλικράτης. Πρωτεύουσα και μοναδική πόλη του νομού ήταν η Πόλη της Λευκάδας. Ήταν σε έκταση ο μικρότερος νομός της Ελλάδας.

Μέχρι το 2011, ο νομός περιλάμβανε τους εξής έξι δήμους:

Υπήρχαν και δύο κοινότητες:

Περιφερειακή ενότητα Λευκάδας


Από το 2011 με τη διοικητική μεταρρύθμιση (Πρόγραμμα «Καλλικράτης»), ο νομός Λευκάδας μετονομάστηκε σε Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας και ανήκει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα.

Οι παλιοί δήμοι Απολλωνίων, Ελλομένου, Καρυάς, Λευκάδας και Σφακιωτών, και οι κοινότητες Καλάμου και Καστού συγκρότησαν το νέο δήμο Λευκάδας και μετονομάστηκαν σε δημοτικές ενότητες. Ο δήμος Μεγανησίου παραμένει ως είχε.

Δείτε επίσης


Για πλήρη κατάλογο των πόλεων και οικισμών του νομού, δείτε το άρθρο Διοικητική διαίρεση νομού Λευκάδας.
Κατηγορίες: Νομός Λευκάδας


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:51:35 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.