ΝομόςΝομός ονομάζεται μια διοικητική δικαιοδοσία ή υποδιαίρεση σε οποιαδήποτε χώρα ή σε εκκλησιαστικές δομές.

Ιστορία


Ο νομός συνηθέστερα αναφέρεται σε ένα αυτοδιοικούμενο σώμα ή περιοχή από την τετραρχία, όταν ο αυτοκράτορας Διοκλητιανός χώρισε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σε τέσσερα μέρη (καθεμία χωρισμένη σε μητροπόλεις), αν και διατήρησε δύο νομαρχίες πρετορείου ως διοικητικό επίπεδο πάνω από τις επιζώνες (μερικές από τις οποίες χωρίστηκαν).

Στην εκκλησία


Καθώς ο νόμος του κανόνα εμπνέεται έντονα από το ρωμαϊκό δίκαιο, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Καθολική Εκκλησία έχει πολλά γραφεία υπό τον νομάρχη. Αυτός ο όρος εμφανίζεται επίσης σε γραφεία με άλλο τρόπο, όπως ο επικεφαλής μιας εκκλησίας ή ενός τμήματος της ρωμαϊκής Κούριας. Διάφορες εκκλησιαστικές περιοχές, πολύ μικρές για μια μητρόπολη, ονομάζονται νομοί.
Κατηγορίες: Μορφές διοικητικής διαίρεσης


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:01:36 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.