Νομικά όργανα των Μαρτύρων του ΙεχωβάΈνα σύνολο σωματείων των Μαρτύρων του Ιεχωβά που χρησιμοποιούνται για την κυριότητα των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με τις θρησκευτικές τους δραστηριότητές, για την έκδοση και κυκλοφορία των εντύπων τους, για τη νομική εκπροσώπηση και υπεράσπισή τους ενώπιον των αρχών και για οποιαδήποτε άλλα ζητήματα και δραστηριότητες που απαιτούν έννομη νομική υπόσταση.

Πίνακας περιεχομένων

Κύρια σωματεία


Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Πενσυλβανίας (Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania) ως μη μετοχικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο συστάθηκε από τον Κάρολο Τέηζ Ρώσσελ και τους συντρόφους του το 1884.[1] Αρχικά ήταν γνωστή ως Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Σιών και πολλές φορές χάριν συντομίας δηλώνεται απλώς ως Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά ή απλώς Εταιρία Σκοπιά.

Πρόεδροι της Εταιρίας Σκοπιά από την ίδρυσή της το έτος 1884:

Η Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Νέας Υόρκης (Watchtower Bible and Tract Society of New York, Inc.) είναι ένα ακόμη μη κερδοσκοπικό σωματείο[2] το οποίο αποτελεί νομική εκπροσώπηση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ιδρύθηκε το 1909 και η έδρα της βρίσκεται στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Αρχικά ονομαζόταν Σύλλογος Άμβωνας των Λαών. Μετονομάστηκε σε Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά το 1939. Από το 1956 είναι γνωστή ως Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρία Σκοπιά της Νέας Υόρκης.

Ο Διεθνής Σύλλογος Σπουδαστών της Γραφής (International Bible Students Association, ή συντομογραφικά IBSA) εδρύθηκε το 1914 από τον Πάστορα Κάρολο Τέηζ Ρώσσελ στο Λονδίνο της Αγγλίας και αποτέλεσε την πρώτη νομική εκπροσώπηση του Ρώσσελ και των συντρόφων του στην Ευρώπη. Στις Ηνωμένες Πολιτείες υπήρχαν ήδη τότε δύο παρόμοια σωματεία.

Ήδη από το 1910, όσοι ασπάζονταν τις απόψεις του Ρώσσελ και των συντρόφων του λέγονταν Σπουδαστές της Γραφής ή Ειλικρινείς Σπουδαστές της Γραφής, ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του 1930 μετονομάστηκαν σε Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Σήμερα υπάρχουν ομάδες που αυτοαποκαλούνται «Ενωμένοι Σπουδαστές της Γραφής», οι οποίοι παραμένουν αφοσιωμένοι στα έργα του Ρώσσελ και απορρίπτουν τις αλλαγές που έλαβαν χώρα μετά το θάνατό του. Τέτοιες ομάδες δεν σχετίζονται με τον Διεθνή Σύλλογο Σπουδαστών της Γραφής, το σωματείο που χρησιμοποιείται από τη δημιουργία του ως σήμερα από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά.

Άλλα σωματεία


Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σχηματιστεί και άλλα σωματεία με σκοπό την κάλυψη επιμέρους αναγκών, όπως η Χριστιανική Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά, κ.α. Παγκόσμια χρησιμοποιούνται πολλά άλλα κατά τόπους σωματεία, όπως το Wachtturm-Gesellschaft στο Ζέλτερς/Τάουνους της Γερμανίας, οι Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά Ελλάδας κ.α.

Υποσημειώσεις


  1. Pennsylvania Department of State Αρχειοθετήθηκε 2012-05-26 at Archive.is.
  2. Pennsylvania Department of State [νεκρός σύνδεσμος].

Βιβλιογραφία


Δείτε επίσης


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Μάρτυρες του Ιεχωβά


Ημερομηνια: 15.03.2021 07:23:02 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.