ΝικησίπολιςΝικησίπολις
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση4ος αιώνας π.Χ.
Φερές
Θάνατος4ος αιώνας π.Χ.
Οικογένεια
ΣύζυγοςΦίλιππος Β΄ της Μακεδονίας
ΤέκναΘεσσαλονίκη της Μακεδονίας

Η Νικησίπολις των Φερών, ήταν γυναίκα από τη Θεσσαλία, αυτόχθων της πόλης των Φερών, παλλακίδα του βασιλιά Φιλίππου Β' της Μακεδονίας και μητέρα της Θεσσαλονίκης της Μακεδονίας. Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία για την ζωή της, αλλά είναι πολύ πιθανό να προερχόταν από γενιά Θεσσαλών ευγενών. Πέθανε 20 μέρες μετά που γέννησε την κόρη της, Θεσσαλονίκη, περίπου το 345 π.Χ[1].

Παραπομπές


  1. Commire, Anne, επιμ. (2002). «Nicesipolis (d. around 345 bce)». Women in World History: A Biographical Encyclopedia . Waterford, Connecticut: Yorkin Publications. ISBN 0-7876-4074-3. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Φεβρουαρίου 2016. Ανακτήθηκε στις 22 Ιουνίου 2017. (Subscription required (help)). 

Βιβλιογραφία

Κατηγορίες: Βασίλισσες και Πριγκίπισσες της Μακεδονίας | Ελληνίδες Βασίλισσες και Πριγκίπισσες Κλασικής περιόδου | Αρχαίοι Θεσσαλοί


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:14:42 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.