ΜποκμάλΗ μποκμάλ (νορβηγικά: bokmål, προφέρεται μπουκμώλ, κυριολεκτικά: γλώσσα του βιβλίου) είναι επίσημο γραπτό πρότυπο για τη νορβηγική γλώσσα, παράλληλα με τα νινόρσκ (νεονορβηγικά). Το Μποκμάλ είναι το προτιμώμενο πρότυπο γραφής για το 85% με 90%[1] του πληθυσμού στη Νορβηγία. Σε αντίθεση, για παράδειγμα, με την ιταλική γλώσσα, δεν υπάρχει εθνικό πρότυπο ή συμφωνία σχετικά με την προφορά της Μποκμάλ.

Παραπομπές


  1. Vikør, Lars. «Fakta om norsk språk» . Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Φεβρουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2014. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Έκδοση της Βικιπαίδειας στην ΜποκμάλΚατηγορίες: Βορειογερμανικές γλώσσες


Ημερομηνια: 28.03.2021 06:29:55 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.