Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος ΠασσαλήςΘεόκλητος Πασσαλής
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Θεόκλητος Πασσαλής (Ελληνικά)
Γέννηση
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΑριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαεπίσκοπος (Ιερά Μητρόπολις Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας)

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος Πασσαλής είναι ο σημερινός Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας.

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφία


Γεννήθηκε το 1932 στο Κυπαρίσσι του νομού Γρεβενών, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο και στην συνέχεια το Γυμνάσιο Γρεβενών.

Φοίτησε στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης[1] και έλαβε το πτυχίο του το 1957[2]. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως θεολόγος στην Θρησκευτική Υπηρεσία Στρατού, όπου έκανε κηρύγματα εθνοθρησκευτικού περιεχομένου σε στρατιωτικές μονάδες. Μετά την στρατιωτική του θητεία εργάστηκε στην ιεραποστολική αδελφότητα "Σταυρός".[2]

Εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλαδορράχης Φλωρίνης στις 20 Νοεμβρίου 1967. Στις 22 Οκτωβρίου του ιδίου χρόνου, χειροτονείται Διάκονος και στις 7 Μαρτίου 1968 Πρεσβύτερος υπό του Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Αυγουστίνου. Την ίδια ημέρα έλαβε και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτου.[1]

Υπηρέτησε για τριάντα δύο χρόνια ως Πρωτοσύγγελος[3] της Ιεράς Μητροπόλεως και Ιεροκήρυκας. Ως Ιεροκήρυκας πραγματοποίησε κηρύγματα σε πόλεις και χωριά στην περιφέρεια της μητροπόλεως. Υπηρέτησε επίσης για είκοσι περίπου χρόνια ως άμισθος υποδιευθυντής και καθηγητής στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Φλωρίνης.

Για περίοδο δέκα χρόνων ομιλούσε τακτικά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης "ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ" και πραγματοποίησε πάνω από 350 ομιλίες για το και τους Αγίους της. Έχει γράψει πολλά άρθρα σε περιοδικά και έχει εισηγηθεί πολλά θέματα σε ιερατικά συνέδρια της Μητροπόλεως.[2]

Εξελέγη Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στις 21 Ιανουαρίου 2000 και χειροτονήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2000 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου της Αθηνών.[2]

Παραπομπές


Δείτε επίσης


Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Κατηγορίες: Μητροπολίτες Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας | Έλληνες ιεράρχες


Ημερομηνια: 27.03.2021 10:07:04 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.