Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος ΣκλήφαςΧρυσόστομος Σκλήφας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση1958
Λουκάς Αρκαδίας
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΜητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος (κατά κόσμον Χρήστος Σκλήφας) είναι Έλληνας ιεράρχης και σημερινός Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Βιογραφικά Στοιχεία


Γεννήθηκε στο χωριό Λουκάς της Αρκαδίας το 1958.

Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Τριπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως. Το 1981 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1983 Πρεσβύτερος από το Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο και τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Υπηρέτησε ως Δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ως Καθηγητής στην Παιδαγωγική Ακαδημία Τριπόλεως για οκτώ χρόνια. Επίσης δίδαξε στη Σ.Ε.Λ.Δ.Ε. και στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Τριπόλεως.

Για δεκαεπτά χρόνια ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών, την οποία παρέλαβε ερειπωμένη και ανακαίνισε εκ βάθρων και επανίδρυσε.

Το 1993 προσελήφθη στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου αρχικά υπηρέτησε ως Κωδικογράφος και στη συνέχεια ως Γραμματέας των Συνοδικών Επιτροπών Τύπου και Μοναχικού Βίου. Το 2000 διορίστηκε Β΄ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και το 2003 Αρχιγραμματέας αυτής.

Στις 19 Φεβρουαρίου 2005 εξελέγη Μητροπολίτης Πατρών με 66 ψήφους (επί 71 ψηφισάντων). Χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 20 Φεβρουαρίου 2005 στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ενθρονίστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών στις 2 Απριλίου 2005.

Πηγές


Κατηγορίες: Μητροπολίτες Πάτρας | Έλληνες ιεράρχες | Αρχιγραμματείς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος


Ημερομηνια: 28.03.2021 03:25:27 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.