Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ΧρυσόστομοςΧρυσόστομος Τσιρίγκας
Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης
Από6 Οκτωβρίου 2012
ΠροκάτοχοςΜελέτιος
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση26 Νοεμβρίου 1957 (63 ετών)
Αθήνα, Αττική ,Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος Τσιρίγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.

Βιογραφικά Στοιχεία


Ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος (κατά κόσμον Γεώργιος Τσιρίγκας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Μετά την ολοκλήρωση των γυμνασιακών του σπουδών εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών και μετά την αποφοίτησή του, συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Σχολή του ίδιου πανεπιστημίου.

Σε ηλικία 36 ετών εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Παπαδόπουλο. Η χειροτονία του σε διάκονο έγινε τον Νοέμβριο του 1993 από τον Μητροπολίτη Γρεβενών Σέργιο. Η χειροτονία του σε πρεσβύτερο πραγματοποιήθηκε το 1995 από τον νυν Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνό. Το 1996 ανέλαβε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στα Κάτω Πατήσια, ενώ την πενταετία 1995 - 2000 πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην Γραμματεία των Συνοδικών Δικαστηρίων και από το 2000 μέχρι το 2012 ανέλαβε τον ρόλο του Γραμματέα τους.

Η εκλογή του σε μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2012 και στις 6 Οκτωβρίου ακολούθησε η χειροτονία του σε επίσκοπο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αχαρνών.

Η ενθρόνισή του πραγματοποιήθηκε στον Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πρέβεζας στις 22 Νοεμβρίου 2012, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου και πλήθους Μητροπολιτών.

Πηγές


Εξωτερικοί Σύνδεσμοι


Κατηγορίες: Μητροπολίτες Νικοπόλεως και Πρεβέζης | Έλληνες ιεράρχες | Απόφοιτοι Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών


Ημερομηνια: 28.03.2021 03:10:49 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.