Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος ΒλάχοςΣεβασμιώτατος
Ιερόθεος
Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
Ο Σεβασμιώτατος το 2009
Από20 Ιουλίου 1995
ΠροκάτοχοςΝικόδημος
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1945
Ιωάννινα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος Βλάχος είναι Έλληνας Θεολόγος και Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πίνακας περιεχομένων

Βιογραφικά Στοιχεία


Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος γεννήθηκε το 1945 στα Ιωάννινα.

Το 1969 έλαβε το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με βαθμό "Άριστα".

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1971 και Πρεσβύτερος το 1972 υπό του Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Καλλινίκου. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Μητρόπολη Εδεσσης, Πέλλης και Αλμωπίας (1969 - 1987). Το 1987 υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας καθώς και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος.

Τη περίοδο 1988 - 1990 διακόνησε ως Καθηγητής στην Μπελεμέντειο Θεολογική Σχολή «Άγιος Ιωάννης Δαμασκηνός» του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Δίδαξε ως Επισκέπτης Καθηγητής στις Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, στο Τακόμα της πολιτείας της Ουάσινγκτον καθώς και στο Λουθηρανικό Πανεπιστήμιο Τακόμα Πασίφικ (Tacoma Pacific Lutheran University) των ΗΠΑ.

Στις 20 Ιουλίου 1995 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. Επίσης διετέλεσε Τοποτηρητής των Ιερών Μητροπόλεων Καρπενησίου και Φωκίδος, ενώ είχε επισκεφθεί πολλά Πατριαρχεία και ξένες Εκκλησίες, από τις οποίες και είχε λάβει πολλές διακρίσεις.

Το έργο του "Το Πρόσωπο στην Ορθόδοξη Παράδοση" (Τhe Person in the Orthodox Tradition) έλαβε το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για το καλύτερο θρησκευτικό σύγγραμμα.[1]

Το 2016, συμμετείχε στην Αντιπροσωπία της Εκκλησίας της Ελλάδος στην «Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας» στην Κρήτη.

Στις 25 Σεπτεμβρίου 2008 το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτιμώντας την προσφορά του στα Θεολογικά γράμματα, τον αναγόρευσε σε Επίτιμο Διδάκτορα. Το 2016, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Συγγραφικό έργο


Συμμετοχή σε συλλογικά έργα

Παραπομπές


Πηγές

Κατηγορίες: Μητροπολίτες Ναυπάκτου | Έλληνες ιεράρχες | Έλληνες θεολόγοι | Έλληνες εκκλησιαστικοί συγγραφείς | Απόφοιτοι Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Ημερομηνια: 28.03.2021 08:20:20 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.