Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών ΚούτσαςΣυμεών Κούτσας
Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης
Από11 Οκτωβρίου 2002
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση1 Σεπτεμβρίου 1945 (75 ετών)
Πτερού­ντα, Λέσβος, Ελλάδα
ΕθνικότηταΕλληνική
ΔόγμαΧριστιανός Ορθόδοξος

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών (κατά κόσμον Περικλής Κούτσας) είναι Έλληνας θεολόγος και επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το 2002 εξελέγη Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης.

Βιογραφία


Γεννήθηκε στην Πτερού­ντα Λέσβου το 1945. Το 1963-1967 σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου και έλαβε το πτυ­χίο του το 1968. Το 1973 χειροτονήθηκε Διάκονος και το 1975 Πρεσβύτερος -Αρχιμανδρίτης υπό του Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Ιερόθεου. Το 1973 διορίστηκε ως τακτικός ιεροκήρυκας και ως το 2002 υπηρέτησε τις Ι. Μητρο­πόλεις Αττικής, Ύδρας, Σπετσών και Αἰγίνης, και Νέας Σμύρνης.

Τις περιόδους 1981-1984 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και στο Στρασβούργο ως υ­πότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, εἰδικεύθηκε στην Πατρολογία και τη Βυζαντινή Θεο­λογία και αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Στις 11 Οκτωβρίου 2002 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης στις 12 του ίδιου μήνα χειροτονήθηκε Επίσκοπος στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και στις 30 Νοεμβρίου 2002 ενθρονίστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Φωτεινής Νέας Σμύρνης.

Συγγραφικό έργο


Πηγές


Κατηγορίες: Έλληνες ιεράρχες | Μητροπολίτες Νέας Σμύρνης


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:35:23 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.