Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος ΜανωλάτοςΘεόφιλος Μανωλάτος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση13  Αυγούστου 1963
Λευκάδα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΝέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΜητροπολίτης

Ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης Θεόφιλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μανωλάτος) είναι Έλληνας επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Βιογραφικά Στοιχεία


Ο Μητροπολίτης Θεόφιλος (κατά κόσμον Κωνσταντίνος), γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1963 στην Λευκάδα.

Είναι Πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1991 και Πρεσβύτερος το 1992. Από το 1992 μέχρι και την εκλογή του διακόνησε ως Προϊστάμενος στον Ιερό Ναόν Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μοσχάτου. Προσέφερε σε διαφόρους τομείς του πνευματικού, κοινωνικού, φιλανθρωπικού και ποιμαντικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Διετέλεσε από το 1993 Αρχειοφύλαξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και από το 2002 Ηγουμενοσύμβουλος της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης εξελέγη στις 24η Ιουνίου 2008 και εν συνεχεία χειροτονήθηκε Επίσκοπος στις 27 Ιουνίου 2008. Η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης στην πόλη της Λευκάδος πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Αυγούστου 2008.[1]

Παραπομπές

Κατηγορίες: Μητροπολίτες Λευκάδος και Ιθάκης | Έλληνες ιεράρχες


Ημερομηνια: 28.03.2021 05:10:51 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.