Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος ΝτόβαςΝεκτάριος Ντόβας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση6  Αυγούστου 1953
Βόλος
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΘρησκείαΟρθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΝέα ελληνική γλώσσα
Ομιλούμενες γλώσσεςκαθαρεύουσα
αρχαία ελληνικά
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (έως 1979)
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταχριστιανός ιερέας
Αξιώματα και βραβεύσεις
ΑξίωμαΜητροπολίτης
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος (κατά κόσμον Δημήτριος Ντόβας) είναι επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Βιογραφία


Γεννήθηκε στο Βόλο στις 6 Αυγούστου 1953. Αποφοίτησε από τη Ριζάρειο Σχολή το 1973. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1979.

Το 1973 πραγματοποιήθηκε η κουρά του σε μοναχό στη Μονή Ξενιάς του νομού Μαγνησίας. Το 1975 χειροτονήθηκε διάκονος και δύο χρόνια αργότερα πρεσβύτερος, λαμβάνοντας και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Και οι δύο χειροτονίες του τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν Μητροπολίτη Δημητριάδος.

Διετέλεσε Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου. Παράλληλα από το 1975 έως και το 1986 υπήρξε διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του Μητροπολίτη Δημητριάδος ενώ το 1986 εξελέγη καθηγούμενος της Μονής Άνω Ξενιάς.

Στις 11 Οκτωβρίου 2002 εξελέγη Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων[1] από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος ενώ η χειροτονία του σε επίσκοπο πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Είναι συγγραφέας διαφόρων βιβλίων και έχει δημοσιεύσει άρθρα στον ημερήσιο και εκκλησιαστικό περιοδικό τύπο. Υπήρξε επίσης τακτικό μέλος της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και τακτικό μέλος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Μοναχικού Βίου.

Παραπομπές


  1. ««Νικητής» βγήκε από τις εκλογές στην Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος» . in.gr. 11 Οκτωβρίου 2002. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουνίου 2020. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουνίου 2020. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Κατηγορίες: Έλληνες ιεράρχες | Μητροπολίτες Κερκύρας


Ημερομηνια: 27.03.2021 11:36:40 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.