ΜητίοναςΣτην ελληνική μυθολογία ο Μητίονας (Μητίων) ήταν γιος του Ερεχθέως και της Πραξιθέας, σύζυγος της Ιφινόης και πατέρας του Δαιδάλου. Σύμφωνα με μεταγενέστερη παράδοση, ο Μητίονας ήταν εγγονός του Ερεχθέως και γιος του Ευπαλάμου ή και του Κέκροπα. Κατά άλλες εκδοχές, ο Μητίονας ήταν σύζυγος της Αλκίππης. Σε λιγότερο δημοφιλείς παραδόσεις ο Μητίων αναφέρεται ως γιος του Σικυώνα και ως πατέρας του Μουσαίου. Από τον πατέρα του ο Δαίδαλος ήταν γνωστός και με την επωνυμία Μητιονίδης.

Οι γιοι του Μητίονα, οι Μητιονίδες, έδιωξαν από την Αθήνα τον Πανδίονα, ο οποίος κατέφυγε στα Μέγαρα.


Πηγή

Κατηγορίες: Πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:07:46 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.