Μερόπη (μυθολογία)Στην ελληνική μυθολογία με το όνομα Μερόπη αναφέρονται τα ακόλουθα πρόσωπα:

  1. Μία από τις Πλειάδες, θυγατέρα του Άτλαντα και της Πλειόνης. Η Μερόπη παντρεύτηκε το βασιλιά της Κορίνθου Σίσυφο και γέννησε το Γλαύκο. Από όλες τις Πλειάδες ήταν η μόνη που παντρεύτηκε θνητό, και γι' αυτό όταν μεταφέρθηκε στον ουρανό έγινε αστέρας με μικρότερη λαμπρότητα σε σύγκριση με τους αστέρες των αδελφών της.
  2. Κόρη του βασιλιά της Αρκαδίας Κυψέλου και σύζυγος του Κρεσφόντη, του Ηρακλείδη βασιλιά της Μεσσηνίας. Μετά το φόνο του συζύγου της και των δύο μεγαλύτερων παιδιών της από τον Πολυφόντη, η Μερόπη αναγκάσθηκε να παντρευτεί το δολοφόνο, κατάφερε όμως να σώσει το μικρότερο γιο της, τον Αίπυτο, τον οποίο έστειλε κρυφά στην Αιτωλία. Αρκετά χρόνια αργότερα, όταν ο Αίπυτος μεγάλωσε, σκότωσε τον Πολυφόντη με τη βοήθεια της Μερόπης, και εκδικήθηκε έτσι το φόνο των οικείων του και την προσβολή προς τη μητέρα του. Ο Ευριπίδης βασίστηκε πάνω στο μύθο αυτό για να γράψει τη χαμένη τραγωδία του «Κρεσφόντης».
  3. Κόρη του μυθικού βασιλιά της Αθήνας Ερεχθέα.


Πηγή

Κατηγορίες: Πρόσωπα της ελληνικής μυθολογίας


Ημερομηνια: 16.03.2021 01:07:33 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.