Μεξικάλι
Μεξικάλι

Έμβλημα
32°39′48″N 115°28′4″W
ΧώραΜεξικό
Διοικητική υπαγωγήMexicali Municipality
Ίδρυση14  Μαρτίου 1901
Έκταση114 km²
Υψόμετρομέτρο
Ταχ. κωδ.21000–21399
ΙστότοποςΕπίσημος ιστότοπος
 Σχετικά πολυμέσα

Το Μεξικάλι είναι η πρωτεύουσα της μεξικανικής πολιτείας Μπάχα Καλιφόρνια, έδρα του δήμου Μεξικάλι, και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας μετά την Τιχουάνα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2010 είχε πληθυσμό 689.775, ενώ η μητροπολιτική περιοχή της πόλη φτάνει τους 936.826 κατοίκους.

Ο πληθυσμός της πόλης διατηρεί υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ειδίκευσης. Το βιοτικό επίπεδο είναι ένα από τα υψηλότερα στο Μεξικό. Καθώς η πόλη έχει εκσυγχρονιστεί και έχει γίνει διεθνές κέντρο σε μια περιοχή της ερήμου, διατηρεί μια αρκετά μεγάλη μεσαία τάξη και μια ακόμη μεγαλύτερη ανώτερη τάξη. Στο Μεξικό, το Μεξικάλι χαρακτηρίζεται από τις σημαντικές επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης καθώς και τα χαμηλά επίπεδα ανεργίας.

Η οικονομία του Μεξικάλι βασιζόταν ιστορικά στα γεωργικά προϊόντα και μέχρι σήμερα αποτελούν μεγάλος μέρος της τοπικής οικονομίας. Με τη πάροδο των ετών, η οικονομία της πόλης σταδιακά εγκατέλειψε τη γεωγραγική παραγωγή και άρχισε να βασίζεται στην βιομηχανία. Εταιρείες όπως η Mitsubishi, η Honeywell, η Νεστλέ, η Coca Cola και η Goodrich Corporation έχουν κατασκευάσει εγκαταστάσεις στην πόλη και τη μητροπολιτική περιοχή της. Η εγγύτητα του Μεξικάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μετατρέψει την πόλη σε ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό με τουρίστες κυρίως από την Αριζόνα, την Καλιφόρνια και τη Νεβάδα. Η πόλη είναι γνωστή για τις πολλές αθλητικές εγκατάστασεις που έχει, όπως η αρένα ταυρομαχίων Πλάζα Καλάφια.

Το Μεξικάλι ιδρύθηκε στις 14 Μαρτίου 1903, στα σύνορα ΗΠΑ και Μεξικού,δίπλα στην αδελφή πόλης Καλέξικο, Καλιφόρνια με το οποίο σχηματίζουν μια ενιαία μητροπολιτική περιοχή, τη Καλέξικο-Μεξικάλι. Το Μεξικάλι έχει επίσης τη διάκριση ότι είναι η βορειότερη πόλη της Λατινικής Αμερικής.Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Mexicali της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Πόλεις του Μεξικού


Ημερομηνια: 28.03.2021 12:42:39 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.