Λίμνη Μαριούτ


(Ανακατεύθυνση από Μαρεώτις_λίμνη)


Η λίμνη Μαρεώτιδα (αραβικά: مريوط, μαριούτ) είναι μια υφάλμυρη λιμνοθάλασσα που βρίσκεται πίσω από τη πόλη της Αλεξάνδρειας, η οποία και την εμποδίζει να συνδεθεί με τη Μεσόγειο Θάλασσα. Τροφοδοτείται από τον ποταμό Νείλο. Στις αρχές του 20ού αιώνα, η περιοχή ήταν περίπου 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αλλά στις αρχές του 21ου αιώνα η έκτασή της μειώθηκε σε περίπου 50 τετραγωνικά χιλιόμετρα. [1]

Πολλά τμήματα της λίμνης αποξηράνθηκαν για την επέκταση της πόλης της Αλεξάνδρειας, ενώ άλλα τμήματα της λίμνης έχουν μετατραπεί σε αλυκές.

Αναφορές


  1. Baedeker, Karl (1885). Egypt: Handbook for Travellers : Part First, Lower Egypt, with the Fayum and the Peninsula of Sinai . Karl Baedeker (Firm). Ανακτήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2016. Κατηγορίες: Δέλτα Ποταμού Νείλου | Λίμνες της Αιγύπτου | Αλεξάνδρεια


Ημερομηνια: 28.03.2021 02:51:57 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.