Μίκο Χίρβονεν
Μίκο Χίρβονεν
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση31  Ιουλίου 1980
Kannonkoski
Χώρα πολιτογράφησηςΦινλανδία
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταραλίστας
Ιστότοπος
www.mikkohirvonen.com
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Μίκο Χίρβονεν (Αγγλ.Mikko Hirvonen) είναι επαγγελματίας οδηγός Ράλλυ από το 2002. Γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου του 1980 στην Φινλανδία. Από το 2006 θεωρείται οδηγός της Φόρντ. Συνοδηγός του σε όλη την διάρκεια της καριέρας του είναι ο 39χρονος Γιάρμο Λέχτινεν.

Πίνακας περιεχομένων

Καριέρα


2002-2005: Σουμπαρού

Την καριέρα του την άρχισε στην γιαπωνέζικη εταιρία Σουμπαρού (Subaru) με την οποία είχε συμβόλαιο τριών χρόνων. Το 2002 εμφανίστηκε με ένα Σουμπαρού Ιμπρέζα στο Ράλι με τις 1000 λίμνες, στο Ράλι Φινλανδίας. Το 2004 ήταν παρτενέρ με τον πρωταθλητή του 2003,Πέτερ Σόλμπεργκ. Το 2005 έφυγε από την ομάδα αυτή και τον αντικατέστησε ο Κρις Άκτινσον. Τελευταίος του αγώνας ήταν στο Ράλι Μεγάλης Βρετανίας.

2006-: Φόρντ

Από τότε θεωρείται ένας από τους πιο ριψοκίνδυνους και πιο σημαντικούς οδηγούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Το 2006 κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στο Ράλι Αυστραλίας. Τη δεύτερη την κατέκτησε το 2007 στο Ράλι Νορβηγίας.

2009: Σκόντα

Ο Μίκο συμμετέχει και σε ένα άλλο πρωτάθλημα που βρίσκεται λίγο πίσω καθώς υπάρχει από το 2006. Συμμετέχει στο Διηπειρωτικό Πρωτάθλημα Ράλι και στην ομάδα της Σκόντα. Νίκησε τον αγώνα του Μονακό παίρνοντας 10 βαθμούς.

Οι νίκες του συνολικά


Νούμερο Αγώνα Αγώνας Ράλι
19ο Ράλι Αυστραλίας
2ο Ράλι Νορβηγίας
4ο Ράλι Ιαπωνίας
63ο Ράλι Μ.Βρετανίας
26ο Ράλι Ιορδανίας
9ο Ράλι Τουρκίας
5ο Ράλι Ιαπωνίας
56ο Ράλι Ακρόπολις
66ο Ράλι Πολωνίας
20ο Ράλι Αυστραλίας
2010 Ράλι Σουηδίας


Πηγές


Δείτε επίσης

Κατηγορίες: Φινλανδοί | Φινλανδοί οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:13:28 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.