Μέγαρο


αριστερά: Κατόψεις Μεγάρων
(επάνω προς κάτω)
1) Μέγαρο,
2) Μέγαρο με πρόδομο,
3) πρόστυλο Μέγαρο (απλός ναός),
4) Ελληνικός οίκος
δεξιά:Κάτοψη του Μυκηναϊκού
Μεγάρου της Τίρυνθας.

Το Μέγαρο είναι ένα από τα τρία τμήματα του αρχιτεκτονικού σχήματος οίκου στην αρχαία Ελλάδα. Είναι χώρος με επιβλητικές διαστάσεις όπου συναθροίζονταν οι άνδρες.

Αρχιτεκτονική δομή του Μεγάρου


Το Μέγαρο ήταν ένας από τους χώρους, συνήθως ο μεγαλύτερος του σπιτιού, και αποτελείτο από τον κυρίως χώρο, στον οποίο συχνά οδηγούσε ένα μπροστινό χολάκι, ο πρόδομος. Στον πρόδομο συναντάμε μερικές φορές δύο κολώνες μπροστά από την πόρτα του κυρίως χώρου. Στον εσωτερικό τού κυρίως χώρου βρίσκονται κίονες που στηρίζουν την οροφή.

Το Μέγαρο στον Μινωικό πολιτισμό


Στην εποχή του Μινωικού πολιτισμού το Μέγαρο ήταν ήδη ένα επιβλητικό διώροφο κτίσμα, και ήταν το παλάτι για τον τοπικό άρχοντα.

Το Μέγαρο στον Μυκηναϊκό πολιτισμό


Στον Μυκηναϊκό πολιτισμό συναντάμε συχνά ναούς με την αρχιτεκτονική του Μεγάρου. Πρόκειται για κατασκευή μακρόστενου σχήματος, διαμοιρασμένη σε τρεις χώρους. Αρχαιολογικά Μέγαρα βρίσκονται στις Μυκήνες, στην Τίρυνθα, στην Πύλο και στα Μέθανα.

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Megaron της Γερμανικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).Κατηγορίες: Αρχαιοελληνική αρχιτεκτονική | Δωμάτια


Ημερομηνια: 16.03.2021 12:53:39 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.