Μάρκους Γκρόνχολμ
Μάρκους Γκρόνχολμ
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση5  Φεβρουαρίου 1968
Kauniainen
ΚατοικίαIngå
ΕθνικότηταΣουηδόφωνος πληθυσμός της Φινλανδίας
ΠαρατσούκλιBosse
Χώρα πολιτογράφησηςΦινλανδία
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσασουηδικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταραλίστας
Οικογένεια
ΤέκναNiclas Grönholm
ΓονείςUlf Grönholm
ΣυγγενείςSebastian Lindholm (πρωτοξάδερφος)
Ιστότοπος
www.mgr.fi:80
 Σχετικά πολυμέσα

Ο Μάρκους Γκρόνχολμ (Marcus Ulf Johan "Bosse" Grönholm, 5 Φεβρουαρίου 1968) είναι Φινλανδός οδηγός αγώνων, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1968 στην περιοχή Καουνάινεν της Φινλανδίας. Ο πρώτος του αγώνας ήταν το 1989 στο Ράλι Φινλανδίας δηλαδή στο ράλι της χώρας του. Συνοδηγός του ήταν ο Τίμο Ραουτιάινεν, ο οποίος παραιτήθηκε από την ενεργό δράση μαζί με τον Μάρκους. Εκτός από τα δύο πρωταθλήματα που κατέκτησε το 2000 και το 2002 κατέκτησε άλλα δύο σε ένα τουρνουά που ονομάζονται: "Ο Αγώνας των πρωταθλητών" το 2002 και το 2006.

Πίνακας περιεχομένων

Καριέρα


Ο Μάρκους ασχολήθηκε σαν επαγγελματίας με το ράλι στα μέσα του 1970, με δάσκαλο το πατέρα του, το Ούλφ Γκρόνχολμ, ο οποίος πέθανε το 1981 σε μια δοκιμή που έκανε στην περιοχή Κιρκονούμι. Ο Μάρκους τότε ήταν 13 χρονών και συνέχισε την εκπαίδευση του με τον ξάδερφο του, τον Σεμπαστιάν Λίντχομ, ο οποίος βρισκόταν μαζί με τον Μάρκους το 2000 στην ομάδα της Πεζό. Ο Μάρκους συνεργάστηκε με ομάδες όπως με τη Πεζό, με την οποία κατέκτησε 2 πρωταθλήματα το 2000 και το 2002 και με την Φόρντ και την Τογιότα, όπου συνεργάστηκε με τον Κάρλος Σάινθ.

Οι χρονιές των ομάδων που βρισκόταν ο Μάρκους Γκρόνχολμ


Μετά την παραιτησή του από το WRC


Ο Μάρκους Γκρόνχολμ συμμετείχε σε έναν αγώνα του WRC στο Ράλι Σουηδίας το 2010 με ένα μαύρο Φορντ Φόκους και σε ένα τουρνουά στην Στοκχόλμη. Το 2008 αντικατέστησε για μερικούς αγώνες τον Τζίτζι Γκάλι όπου βρισκόταν στην δεύτερη ομάδα της Φορντ. Το 2009 υπέγραψε με την Σιτροέν και την Σουμπαρού, αλλά δεν έδωσε καμία συμμετοχή. Το μόνο που κατάφερε εκείνη την χρονιά ήταν μια εμφάνιση με ένα Σουμπαρού Ιμπρέζα του 2008 στο Ράλι Πορτογαλίας.


Τίτλοι


Πηγές


Κατηγορίες: Φινλανδοί οδηγοί αγωνιστικών αυτοκινήτων


Ημερομηνια: 27.03.2021 09:13:24 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.