Λυσικλής (4ος αιώνας π.Χ.)δείτε επίσης Λυσικλής (5ος αιώνας π.Χ.)
Λυσικλής
Γενικές πληροφορίες
Θάνατος338 π.Χ.
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησηςΑρχαία Αθήνα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταστρατιωτικός
Στρατιωτική σταδιοδρομία
Πόλεμοι/μάχεςΜάχη της Χαιρώνειας
Αξιώματα και βραβεύσεις
Αξίωμαστρατηγός

O Λυσικλής (... - 338 π.Χ.), ήταν ένας από τους Αθηναίους διοικητές του Αθηναϊκού στρατού κατά τη Μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ. Καταδικάστηκε σε θάνατο, μετά τις εναντίον του κατηγορίες από τον ρήτορα Λυκούργο. Ο λόγος του Λυκούργου ενάντια στον Καλικλή αναφέρεται από τον Αρποκρατίωνα.

Παραπομπή

Κατηγορίες: Αρχαίοι Έλληνες στρατηγοί | Αρχαίοι Αθηναίοι


Ημερομηνια: 16.03.2021 02:08:00 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.