Κλεόμβροτος Α΄


(Ανακατεύθυνση από Κλεόμβροτος)


Κλεόμβροτος Α΄
Βασιλιάς των Λακεδαιμονίων
22ος από τον οίκο των Αγιαδών
Περίοδος εξουσίας
380 π.Χ. - 6 Ιουλίου 371 π.Χ.
ΠροκάτοχοςΑγησίπολις Α΄
ΔιάδοχοςΑγησίπολις Β΄
Οίκος/ΓενεάΔυναστεία των Αγιαδών
ΠατέραςΠαυσανίας Α΄ ο Λακεδαιμόνιος
Θάνατος6 Ιουλίου 371 π.Χ.,
Λεύκτρα Βοιωτίας
ΕπίγονοιΑγησίπολις Β΄
Κλεομένης Β΄
ΜάχεςΜάχη των Λεύκτρων

Ο Κλεόμβροτος (... - 6 Ιουλίου 371 π.Χ.) ήταν βασιλιάς της Σπάρτης από τη δυναστεία των Αγιαδών, βασιλεύοντας από το 380 π.Χ. έως το 371 π.Χ.

Διαδέχτηκε τον αδελφό του Αγησίπολι Α΄ και οδήγησε τον στρατό της Σπάρτης και των συμμάχων της στην μεγίστης σημασίας Μάχη των Λεύκτρων όπου γνώρισε τον θάνατο.

Τον διαδέχθηκε ο γιος του Αγησίπολις Β΄.


Κατηγορίες: Βασιλείς της αρχαίας Σπάρτης


Ημερομηνια: 16.03.2021 12:53:51 CET

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.