Κλεοπάτρα Ευρυδίκη της Μακεδονίας
Κλεοπάτρα Ευρυδίκη της Μακεδονίας
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση3ος αιώνας π.Χ.[1]
Θάνατος336 π.Χ.
Συνθήκες θανάτουαυτοκτονία
Χώρα πολιτογράφησηςΜακεδονικό βασίλειο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταπολιτικός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΦίλιππος Β΄ της Μακεδονίας (από 337 π.Χ.)
ΤέκναΕυρώπη της Μακεδονίας
Κάρανος

Η Ευρυδίκη, γεννημένη Κλεοπάτρα, ήταν Μακεδόνισσα ευγενής, ανιψιά του Άτταλου και τελευταία από τις επτά συζύγους του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας.

Η Κλεοπάτρα ήταν η γυναίκα που ο Φίλιππος παντρεύτηκε περίπου το 337 π.Χ. Ως σύζυγος του Φίλιππου της δόθηκε το όνομα Ευρυδίκη. Ο γάμος του Φιλίππου με την Κλεοπάτρα απείλησε την Ολυμπιάδα, την τέταρτη σύζυγό του και τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, γιατί έθετε υπό αμφισβήτηση την κληρονομιά του Αλεξάνδρου.

Η Κλεοπάτρα-Ευρυδίκη και ο Φίλιππος έκαναν μία κόρη, την Ευρώπη, και έναν υιό. Μετά τη δολοφονία του Φιλίππου, δολοφονήθηκε από την Ολυμπιάδα, οπότε η Κλεοπάτρα έδωσε τέλος στην ζωή της.

Βιβλιογραφία


Εξωτερικοί σύνδεσμοι


Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα Cleopatra Eurydice of Macedon της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0 . (ιστορικό/συντάκτες ).
  1. 1,0 1,1 Ανακτήθηκε στις 23  Νοεμβρίου 2018.Κατηγορίες: Βασίλισσες και Πριγκίπισσες της Μακεδονίας | Αυτόχειρες


Ημερομηνια: 28.03.2021 01:48:36 CEST

πηγή: Wikipedia (συγγραφείς [ιστορία])    Lizenz: CC-BY-SA-3.0

αλλαγές: Όλες οι εικόνες και τα περισσότερα στοιχεία σχεδίασης που σχετίζονται με αυτές, καταργήθηκαν. Μερικά εικονίδια αντικαταστάθηκαν από το FontAwesome-Icons. Ορισμένα πρότυπα καταργήθηκαν (όπως "άρθρο χρειάζεται επέκταση) ή εκχωρήθηκαν (όπως" hatnotes "). Τα μαθήματα CSS καταργήθηκαν ή εναρμονίστηκαν.
Οι συγκεκριμένοι σύνδεσμοι της Wikipedia που δεν οδηγούν σε άρθρο ή κατηγορία (όπως "Redlinks", "links to the edit page", "links to portal") καταργήθηκαν. Κάθε εξωτερικός σύνδεσμος έχει ένα επιπλέον εικονίδιο FontAwesome. Εκτός από μερικές μικρές αλλαγές του σχεδιασμού, καταργήθηκαν τα μέσα πολυμέσων, οι χάρτες, τα πλαίσια πλοήγησης, οι εκφωνούμενες εκδόσεις και οι μικρο-μορφοποιήσεις Geo.

Παρακαλώ σημειώστε: Επειδή το δεδομένο περιεχόμενο λαμβάνεται αυτόματα από τη Wikipedia τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια μη αυτόματη επαλήθευση ήταν και δεν είναι δυνατή.
επικοινωνήστε μαζί μας: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
δείτε επίσης: νομική ειδοποίηση & πολιτική απορρήτου.